Hej vänner!
Hoppas allt är fint med er! Nu börjar solen värma och det värker ganska rejält i grillknölarna!
Jag bor i lägenhet i Stockholm och har ganska kassa förutsättningar för att grilla hemma vanligtvis, så om jag inte får göra det i jobbet (vilket är lite småmeckigt, det ska tillstås), så blir det när jag åker ner till någon av våra sommarstugor, vilket jag ska göra först i påsk.
Då funkar det här receptet som en ganska bra trygghetsfilt tills dess. En riktigt smarrig burgare, gjord på min och Anammas Jävligt Goda Vegoburgare™ (:P) toppad med en sjukt smarrig chili – som jag OCKSÅ gör på en av våra vegoburgare! Du kan så klart använda formbar färs istället om du vill. Låt den då steka med precis som burgaren gör här, så att kornen i den forbara färsen stelnar och ger dig en riktigt god och härlig konsistens.
Vår vegoburgare är gjord på en kombination av soja, åkerböna och ärta och har en oemotståndlig umami och grym kombo av fett och salt som får det att vattnas i munnen på mig! Jag är rackarns stolt över denna ska ni veta :
Ni hittar den i frysdisken i de flesta vanliga matbutiker, och finns den inte hos dig ännu så be dem att ta in den! Det är enkelt fixat för alla butiker då den finns listad i deras system, och om du frågar efter den ökar chansen drastiskt att den dyker upp 🙂
Burgaren är särskilt framtagen för att funka på grillen och tappar inte saftigheten när den grillas. Kör du den från fryst, så var bara försiktig så den inte bränns innan den hinner stekas igenom. Det kan vara en poäng att låta den dra ett tag på den svalare sidan under lock när du fått grillytan på plats!
Du kan utan problem göra själva chilin på grillen också! Ställ bara en gjutgärnspanna på grillen och gör chilin direkt i den! Se bara till att du inte använder en panna med trähantag, för det kan börja brinna.
Här är receptet!