fbpx

Chiliburgare med mina egna vegoburgare!

En perfekt grillstart inför sommaren

Hej vänner!

Hoppas allt är fint med er! Nu börjar solen värma och det värker ganska rejält i grillknölarna!

Jag bor i lägenhet i Stockholm och har ganska kassa förutsättningar för att grilla hemma vanligtvis, så om jag inte får göra det i jobbet (vilket är lite småmeckigt, det ska tillstås), så blir det när jag åker ner till någon av våra sommarstugor, vilket jag ska göra först i påsk.

Då funkar det här receptet som en ganska bra trygghetsfilt tills dess. En riktigt smarrig burgare, gjord på min och Anammas Jävligt Goda Vegoburgare™ (:P) toppad med en sjukt smarrig chili – som jag OCKSÅ gör på en av våra vegoburgare! Du kan så klart använda formbar färs istället om du vill. Låt den då steka med precis som burgaren gör här, så att kornen i den forbara färsen stelnar och ger dig en riktigt god och härlig konsistens.

Vår vegoburgare är gjord på en kombination av soja, åkerböna och ärta och har en oemotståndlig umami och grym kombo av fett och salt som får det att vattnas i munnen på mig! Jag är rackarns stolt över denna ska ni veta :

Ni hittar den i frysdisken i de flesta vanliga matbutiker, och finns den inte hos dig ännu så be dem att ta in den! Det är enkelt fixat för alla butiker då den finns listad i deras system, och om du frågar efter den ökar chansen drastiskt att den dyker upp 🙂

Burgaren är särskilt framtagen för att funka på grillen och tappar inte saftigheten när den grillas. Kör du den från fryst, så var bara försiktig så den inte bränns innan den hinner stekas igenom. Det kan vara en poäng att låta den dra ett tag på den svalare sidan under lock när du fått grillytan på plats!

Du kan utan problem göra själva chilin på grillen också! Ställ bara en gjutgärnspanna på grillen och gör chilin direkt i den! Se bara till att du inte använder en panna med trähantag, för det kan börja brinna.

Här är receptet!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

på mina egna Anamma Vegoburgare !
Relaterade taggar:Amerikansk Mat, Burgare, Samarbeten, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!