Hej vänner!
Det här inlägget är en del av mitt nya lilla samarbete med Ta Fram Det Bästa, hoppas ni kommer att uppskatta det! 🙂
Hoppas allt är bra med er. Här regnar det något helt galet utanför fönstret just nu. Vädret har verkligen fått spatt den senaste veckan känns det som. För en vecka sedan hade vi det värsta snöovädret här i Stockholm på 111 år (tydligen), och nu, en vecka senare har allt regnat bort. Bävar lite för att gå och hämta på dagis här om en stund…
Igår kväll hade jag det desto trevligare däremot! Då var jag och ett helt gäng andra glada matprofiler och bloggare inbjudna till en Cook Along – dvs typ ett matlagningsevent – som arrangerades av Ta Fram Det Bästa. Ta Fram Det Bästa är en kampanj som samlar några av Arvid Nordqvists produkter på den svenska marknaden (ja ni läste rätt – kaffemärket! De är tydligen en stor matimportör utöver just bara sitt kaffe, vilket jag inte heller kände till sedan tidigare), som ni nog är väl bekanta med sedan tidigare. Tabasco, Kikkoman, Grej Poupon Dijonsenap och Coleman’s Senapspulver. Riktigt smarriga grejer dvs, och märken som ja allesammans använt mig av friskt i min matlagning redan sedan tidigare som smakförhöjare. Just det är något som jag tycker är väldigt viktigt när man lagar vegetarisk mat, de där små genvägarna till en mustigare och godare smak. För det måste ju vara jävligt gott om folk ska vilja äta det! Eller hur? 😉
Jag kommer därför att inleda ett litet minisamarbete med Ta Fram Det Bästa här under november och december där jag kommer att göra några recept på deras produkter, och delta i en cook off – en matttävling helt enkelt där vinsten är äran + att få göra en av deras fina små matlagningsvideor som snurrar runt på facebook och intagram lite överallt.
Under eventet igår fick vi laga en supersmarrig sexrättersmiddag (ja – helt galet, men vi var uppdelade i 6 lag också, så det gick ganska lätt 😉 ) bestående av:
Förrätt – Pilgrimsmusslor med blomkåls och misopuré med grönkålschips och brynt smör
Vegoversion – Sojamarinerade shiitake och kungsmussling istället för pilgrimsmusslor (supergott!!!)
Mellanrätt – Laxsashimi med risnudelschips och wasabiemulsion
Vegoversion – Finhyvlad kungsmusseronssashimi
Huvudrätt – Revbenspjäll med grönkålsceasarsallad och rostade mandlar
Vegoversion – Marinerad och grillad tofu och spetskål istället för revbenspjäll
Efterrätt – Tre sorters chokladpraliner
Allting var supergott, men min favorit var utan tvekan den förrätt som mitt team bestående av mig, Zeina och Jessica Frej lagade till. Inte så konstigt att det blev gott med två såna dundertalanger i samma kök va? 😀
Jag ska ta och återskapa efterrätten i veganformat och ge er receptet på den nästa vecka tänkte jag. Både svampen och blomkålspurén med miso blev helt sjukt smarriga, så det är verkligen något ni måste testa!
Ciao!
P.S Glöm inte att följa mig på Instagram och Facebook om ni inte redan gör det! Där postar jag mycket mer regelbundet 🙂 D.S