fbpx

Cook Along och nytt samarbete med Ta Fram Det Bästa

img_1374
Hej vänner!
Det här inlägget är en del av mitt nya lilla samarbete med Ta Fram Det Bästa, hoppas ni kommer att uppskatta det! 🙂
Hoppas allt är bra med er. Här regnar det något helt galet utanför fönstret just nu. Vädret har verkligen fått spatt den senaste veckan känns det som. För en vecka sedan hade vi det värsta snöovädret här i Stockholm på 111 år (tydligen), och nu, en vecka senare har allt regnat bort. Bävar lite för att gå och hämta på dagis här om en stund…

img_1348
Jennie Walldén och Sara Aasum Hultberg var kvällens instruktörer och hade tagit fram tre salta, respektive söta rätter som vi fick laga.

img_1418
Igår kväll hade jag det desto trevligare däremot! Då var jag och ett helt gäng andra glada matprofiler och bloggare inbjudna till en Cook Along – dvs typ ett matlagningsevent – som arrangerades av Ta Fram Det Bästa. Ta Fram Det Bästa är en kampanj som samlar några av Arvid Nordqvists produkter på den svenska marknaden (ja ni läste rätt – kaffemärket! De är tydligen en stor matimportör utöver just bara sitt kaffe, vilket jag inte heller kände till sedan tidigare), som ni nog är väl bekanta med sedan tidigare. Tabasco, Kikkoman, Grej Poupon Dijonsenap och Coleman’s Senapspulver. Riktigt smarriga grejer dvs, och märken som ja allesammans använt mig av friskt i min matlagning redan sedan tidigare som smakförhöjare. Just det är något som jag tycker är väldigt viktigt när man lagar vegetarisk mat, de där små genvägarna till en mustigare och godare smak. För det måste ju vara jävligt gott om folk ska vilja äta det! Eller hur? 😉
img_1376
Geniuses at work!

Jag kommer därför att inleda ett litet minisamarbete med Ta Fram Det Bästa här under november och december där jag kommer att göra några recept på deras produkter, och delta i en cook off – en matttävling helt enkelt där vinsten är äran + att få göra en av deras fina små matlagningsvideor som snurrar runt på facebook och intagram lite överallt.
Under eventet igår fick vi laga en supersmarrig sexrättersmiddag (ja – helt galet, men vi var uppdelade i 6 lag också, så det gick ganska lätt 😉 ) bestående av:
Förrätt – Pilgrimsmusslor med blomkåls och misopuré med grönkålschips och brynt smör
Vegoversion – Sojamarinerade shiitake och kungsmussling istället för pilgrimsmusslor (supergott!!!)
img_1420
Visst ser min vegovariant så mycket godare ut än de med pilgrimsmusslor i bakgrunden?

Mellanrätt – Laxsashimi med risnudelschips och wasabiemulsion
Vegoversion – Finhyvlad kungsmusseronssashimi
img_1405
Huvudrätt – Revbenspjäll med grönkålsceasarsallad och rostade mandlar
Vegoversion – Marinerad och grillad tofu och spetskål istället för revbenspjäll
img_1409
Efterrätt – Tre sorters chokladpraliner
img_1413
Allting var supergott, men min favorit var utan tvekan den förrätt som mitt team bestående av mig, Zeina och Jessica Frej lagade till. Inte så konstigt att det blev gott med två såna dundertalanger i samma kök va? 😀

Jag ska ta och återskapa efterrätten i veganformat och ge er receptet på den nästa vecka tänkte jag. Både svampen och blomkålspurén med miso blev helt sjukt smarriga, så det är verkligen något ni måste testa!
Ciao!
P.S Glöm inte att följa mig på Instagram och Facebook om ni inte redan gör det! Där postar jag mycket mer regelbundet 🙂 D.S
img_1361
Kungsmussling a.k.a Kejsarhatt eller King Oyster. Sjukt god, matig och umamifylld svamp, vars fot är perfekt för att ersätta till exempel pilgrimsmusslor eller andra former av seafood på olika sätt.

img_1369
Svamp! Marinerad i Kikkoman och socker, och sen snabbstekt på hög värme.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Artiklar

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!