fbpx

Det Grönskar på ChouChou!

I betalt samarbete med ChouChou

Sedan början av januari så har vi odlat våra egna örter i restaurangen på min restaurang ChouChou i samarbete med Grönska Stadsodling och deras odlingsskåp Grow Off!

Det är riktigt häftigt att kunna skörda sina egna hemodlade örter för att använda i matlagningen i så stor skala. Vi odlar all vår egen dill till skagenröran, toonishröran, laxtartaren och laxpastan. All vår persilja till pastan och tryffelpizzan. Mejram och körvel för att toppa vår steak frites och margherita och en del romasallad till burgarna och ceasarsalladen. Nu precis har vi också börjat odla basilika till pizzan, koriander till baoen och mynta till barens drinkar.

Grönskas odlingskåp är särskilt framtaget för mindre butiker och restauranger som vill kunna odla sina egna örter på ett prisvärt och hållbart sätt. Och det är väldigt, väldigt enkelt! Skåpen ger själv örterna allt det ljus det behöver, mängden vatten anpassa och fördelas automatiskt beroende på vilken sorts växt du odlar och allting styrs med hjälp av en app som också visar när det är dags att tillsätta växtnäring samt att skörda!

Så klart kommer vertikal inomhusodling inte ersätta allt vi odlar på fälten utomhus idag, men jag är övertygad om att det är en viktig del av att göra hållbar odling mer lättillgänglig för fler och att minska användningen både av besprutningsmedel och energikrävande växthus. Här behövs ingen besprutning, du kan odla väldigt mycket på väldigt liten yta (vi får ut ca 30-60 plantor i veckan från två skåp beroende på vad som odlas) och inte minst – det ser väldigt snyggt ut!

Jobbar du inom restaurang eller butik och är sugen på att skaffa ett eget skåp? Kontakta Grönska på deras hemsida!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!