fbpx

Det måste vara Jävligt Gott! "Ted-ish" föreläsning uppe på Youtube

Hej!

Förra torsdagen var jag en av talarna på Konsumentföreningen Stockholms stora föreläsningskväll om klimatförändingarna och vad vi som privatpersoner kan göra för att minska klimatförändringarna.

Det var flera fantastiskt intressanta talare, bland annat Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige som pratade om allt det positiva som faktiskt har hänt på området och Hillary Tam Från Futerra London som var med och utvecklade FN:s ”The Good Life Goals” kring hur vi som privatpersoner kan leva för en så hållbar värld som möjligt. Det var även två riktigt intressanta panelsamtal, ett om hur vi gör det enklare för privatpersoner att göra rätt val där bland annat jag var med och ett om hur viktigt det är och vilka möjligheter och utmaningar som finns med klimatkompenserning.

Allt som allt alltså en sjukt intressant kväll och jag fick verkligen med mig otroligt mycket inspiration och nya tankar.

Nu finns alla föreläsningarna ute på youtube och jag tänkte pusha lite extra för dem alla, och så klart i synnerhet för min egen!

Det här är en förkortad och koncentrerad del av den föreläsning som jag varit ute och hållit runt om i Sverige under våren med bland annat Unilever och som jag håller i samband med mina matlagningskurser. Vanligtvis går jag lite mer in på hur exakt du kan göra din vegomat godare, och ger lite mer siffror kring vilka fördelar vego har för klimatet och hälsan, men här skulle det gå fort och koncentreras. Så jag valde att fokusera mer på beteendeförändringar och hur det kommer sig att vi människor, trots att vi vet att vi borde äta bättre, flyga mindre och fatta hållbare beslut överlag ändå inte gör det. Och vad du som har koll på varför folk fattar ”dåliga” beslut kan göra för att göra det lättare att göra rätt!

Det vore jättekul att veta vad ni tycker om föreläsningen och det jag säger. Lämna gärna en kommentar här nedanför!

Planen är också att ta den lite längre versionen av den här föreläsningen ”out on the road” här under senvåren. Är ni sugna på att komma? Signa upp er på mitt nyhetsbrev så får ni info om allt vi håller på med direkt ner i er mailbox när det är dags!

Här kan ni också se panelsamtalet jag var med i, på samma tema. Där fördjupade jag mina resonemang lite och fick intressant input från COOPs och Coca Colas hållbarhetschefer!

 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Artiklar, Debatt, Event, Föreläsningar

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!