fbpx

Enkel Bibimbap

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

I samarbete med Ta Fram Det Bästa

Hej! Jag hoppas allt är fint med er! Idag har jag ett fruktansvärt gott recept till er! Jag inspirerades i detta av ett av Jennie Walldéns inlägg på instagram där hon visade upp en enklare version av en bibimbap hon hade gjort på stekt färs och vanligt ris istället för på långmarinerat kött och sushiris, med bara fåtalet snabbfixade tillbehör. Jag testade själv hemma med de ingredienser jag hade och det blev verkligen helt sjukt gott!

”Riktig” bibimbap är en av koreas nationalrätter och var som jag har förstått ursprungligen en rätt som enbart kejsaren fick avnjuta. Den kunde serveras med upp till 40 olika tillbehör och toppings och tog som ni säkert förstår galet lång tid att tillreda.

Jag ska på intet sätt säga att jag är någon expert på koreansk mat. För det ska ni vända er till Jennie, men det lilla jag har lärt mig och plockat upp är att det är ett kök som verkligen specialiserar sig på olika texturer och djupa smaker. De olika ingredienserna i en bibimbap visar upp olika texturer, olika smakdimensioner och ska komplementera varandra i slutändan när allting rörs ihop för att ätas med sked. Jag har försökt hålla mig sann till detta även här, även om jag bara har några få toppings som alla går väldigt fort att göra.

För att göra receptet ÄNNU enklare så har jag också använt mig av Kikkoman Ponzu som är en version av Kikkomans klassiska sojasås som är smaksatt med citron, och TABASCO® Sriracha som har precis den där djupa och fermenterade chilismaken som man annars förknippar med koreans gouchujang. De är bägge väldigt otypiska för ”äkta” koreansk matlagning, men funkar fruktansvärt bra och i kombination så ger de en smakbild som är oväntat nära om du istället hade använt sojasås, risvinsvinäger och gouchujang.

Kikkoman Ponzu har en superfräsch syra och sötma som gör att du slipper använda både risvinsvinäger och mirin i det här receptet. Den funkar i övrigt som dippsås till typ det mesta asiatiska du kan tänka dig och är en sjukt bra allroundsås. Som ni ser är jag en storkonsument, därav flaskan! TABASCO® Sriracha har blivit standard i mitt kök. Den har srirachans sötma, syra och vitlökssmak, fast med en egen ton av tabascons klassiska fermenterade chili som passar så SJUKT bra i den här såsen. Helt galet. Också en riktig stapelvara hemma hos mig.

Jag är som ni kan se på bilderna en storkonsument av Ponzu så jag har köpt en enlitersflaska på asiatiska livsen, men den version som finns för konsument ser ut så här i butik:

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!