fbpx

Enkel grönsakswok

med tofu

Hej!

Så här i karantäntider tänker jag att det är bra att vara resurssmart och att laga mat som är enkel att variera utifrån vad som finns hemma.

För nu mer än två år sedan så gjorde jag ett samarbete med Cervera där vi tillsammans tog fram en veckomeny baserat på enbart svinnsmarta rätter som allesammans baseras lite på ”koka soppa på en spik” mentaliteten och där råvarorna enkelt kan varieras och bytas ut efter vad man har hemma.

Flertalet av de här rätterna har dock inte publicerats i egna blogginlägg sedan dess och kan därför vara lite svåra för folk att hitta. Jag tänkte därför ta det här tillfället i akt att återpublicera dem då de allesammans är riktigt bra och enkla och passar när matlagningen kanske behöver bli lite enklare och utgå mer ifrån vad som finns till hands.

Se dessa fyra recept (det femte är redan publicerat i form av den här smarriga minestronesoppan) nästan snarare som tekniker än som rätter i sig. Helt enkelt inspiration för hur du kan ta vara på maten på lite olika sätt.

Bönorna och tofun i det här receptet går att byta ut fritt till vilka proteinkällor du än må ha till hands. Lika så grönsakerna.

Om rätten

Medan grönsakerna fortfarande är färska och fräscha gör vi en grönsakswok med enkla men goda smaker och knaperstekt tofu. Du kan använda vilka grönsaker du vill. Se bara till att woka de lite grövre grönsakerna och de lite mjällare grönsakerna separat så du inte översteker grönsakerna!

TIPS:: Den här rätten är perfekt för att använda de delar av grönsakerna du kanske inte brukar använda, som blasten från blomkålen, stjälken från broccolin och de gröna delarna av purjolöken. Det är bara att skölja dem rena, hacka i lagom stora bitar och slänga ner! Vi slänger jättemycket ätbar och god mat i onödan när vi inte äter dessa delar.

Vi serverar woken med ris.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med tofu och ris
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!