fbpx

Enkel kantarellpasta med grönkål


Hej!
– English further down! –
Hoppas allt är fint med er! Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop. Känns ganska spännande! Jag brukar för det första inte gå på så många bröllop överlag (mina vänner börjar preciiiiiiis komma in i det där stadiet då barn och bröllop drabbar dem, men inte full force ännu), och det här är dessutom ett irakiskt bröllop vilket jag verkligen aldrig varit på förut.
Jag tar mig tiden på tåget till att jobba ikapp, skriva alla de där blogginläggen som blivit liggande och alla de där idépitcharna som jag aldrig annars hinner med. Jag älskar att jobba på tåg.
Du blir inte störd av varken andra personer eller gamla vanor (att ha kontoret hemma är fan inte bra för disciplinen!) och det är något speciellt med känslan av att hela Sverige surrar förbi utanför fönstret. Meditativt på något sätt… Det enda problemet är att internet tenderar till att vara riktigt jävla sunkigt, men jag gör mitt bästa.
Igår kväll snodde jag ihop en jättegod och enkel kantarellpasta med grönkål som jag tänkte dela med mig av. Det börjar ju bli svamptider deluxe, så då står det många sådana här tallrikar på borden där ute i Sverige. Grönkål är ett grymt sätt att variera upp typ det mesta och gör den här rätten iaf snäppet färggrannare och lite nyttigare. För oavsett hur gott det må vara med svamppasta så är det ju mest annars pasta och grädde i den här rätten. Även om havregrädde så klart innehåller betydligt mycket mindre mättat fett än kogrädde 😉
Jag snodde ihop en snabb liten instagram story medan jag stod och lagade maten igår, och klippte ihop den till en kort youtubefilm. Generellt sett så gör sig det här formatet nog bäst när det får stanna på instagram dock känner jag…

DELA INLÄGGET

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Recept från inlägget

med grönkål
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!