fbpx

Super god ceasarsallad

med vegansk majonnäs och smarriga tomater

Hej!

För någon vecka sedan skrev jag om mitt nya samarbete med Like Meat där vi bland annat vill lära er att veganisera era favoritkycklingrätter och jag utlovade fler recept från videon som vi gjorde tillsammans. Här kommer nästa!

Det är en vegansk ceasarsallad med knaperstekta Like Chicken bitar, krutonger, stekt rökt tofu, sallad och en superenkel och smarrig dressing. Du slänger ihop hela salladen på typ 20 minuter och den är utan tvekan en av de svulligaste grejerna du kan käka om du fortfarande vill hålla dig till saker som skulle kunna kallas sallader. Det är verkligen en amerikansk sallad om något! Stekyta, majonnäs och precis bara så mycket sallad så man slipper skämmas. Jävligt gott det vill säga! 😉

Like Meats Like Chickenbitar har precis rätt textur och neutrala smak för att funka som knaperstekt eller grillad kyckling. Det enda du behöver göra är att steka dem i rikligt med olivolja, salt och peppar i en varm stekpanna tills de blir knapriga. Stek hellre på hög värme en kortare stund än på låg värme länge, för då kan de bli torra. Du vill ha dem saftiga på insidan och knapriga på utsidan. Var inte rädd för att steka i rikligt med rapsolja, bitarna i sig är väldigt fettsnåla, så du kommer utan problem undan med lite mer olja.

Om du skulle vilja krydda bitarna så kan du med fördel marinera dem lite i förväg i en rub eller marinad. Om du då steker dem knapriga så här så rekommenderar jag dock att hålla marinaden åt det torrare hållet.

I videon här nedanför så kan ni se själva hur jag lagade salladen, och även de två andra recepten jag gjorde tillsammans med Like Meat. Hoppas det smakar!

Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 3 september då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med vegokyckling

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!