Hej!
Jag fortsätter mitt lilla bloggarryck här så får vi se hur länge det håller i sig. Jag gick igenom alla bilder jag tagit under hösten när jag lagat mat, ätit ute m.m. och kom fram till att jag har så mycket som 22 potentiella blogginlägg på lur som jag skulle kunna (och förhoppningsvis kommer) att dela med mig av här framöver. Så håll i hatten vettja!
Idag var förresten första dagen på jobbet. Det gick helt okej. Så nu är det bara typ en så där 6 månader kvar till sommarlovet! :S Haha. Inte för att någon räknar…
Men men, en av mina stora obsessions den här vintern har varit vietamesiska nudelsoppor, så kallade ”Pho”. De går att göra superavancerade, eller jättenkla beroende på hur mycket ork och tid man har, men är supermättande, värmande och sjukt goda. Jag tror att det hemliga tricket ligger i att lära sig att krydda upp buljongen, och att äta dem riktigt riktigt varma. Det riktigt sparkar ut kylan ur kroppen på en, vilket är välbehövligt en vinter som denna.
Här kommer den lite mer avancerade versionen av receptet. Om du vill göra det enklare för dig så kan du bara slänga i några valfria grönsaker, till exempel morötter, svamp eller salladskål som man ofta har hemma, i buljongen och låta dem koka med nödvändig tid för att de ska bli lite mjuka och skippa alla krångliga örtkryddor eller fancy ingredienser. Det räcker långt med bara de hårda kryddorna, lite grönsaksbuljong, vitlök och ingefära. Och nudlar så klart.
Enkel vegansk vietamesisk nudelsoppa – Pho
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
1 Kommentar
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer