fbpx

Enkel vegansk vietamesisk nudelsoppa – Pho

IMG_9764
Hej!
Jag fortsätter mitt lilla bloggarryck här så får vi se hur länge det håller i sig. Jag gick igenom alla bilder jag tagit under hösten när jag lagat mat, ätit ute m.m. och kom fram till att jag har så mycket som 22 potentiella blogginlägg på lur som jag skulle kunna (och förhoppningsvis kommer) att dela med mig av här framöver. Så håll i hatten vettja!
Idag var förresten första dagen på jobbet. Det gick helt okej. Så nu är det bara typ en så där 6 månader kvar till sommarlovet! :S Haha. Inte för att någon räknar…
Men men, en av mina stora obsessions den här vintern har varit vietamesiska nudelsoppor, så kallade ”Pho”. De går att göra superavancerade, eller jättenkla beroende på hur mycket ork och tid man har, men är supermättande, värmande och sjukt goda. Jag tror att det hemliga tricket ligger i att lära sig att krydda upp buljongen, och att äta dem riktigt riktigt varma. Det riktigt sparkar ut kylan ur kroppen på en, vilket är välbehövligt en vinter som denna.
Här kommer den lite mer avancerade versionen av receptet. Om du vill göra det enklare för dig så kan du bara slänga i några valfria grönsaker, till exempel morötter, svamp eller salladskål som man ofta har hemma, i buljongen och låta dem koka med nödvändig tid för att de ska bli lite mjuka och skippa alla krångliga örtkryddor eller fancy ingredienser. Det räcker långt med bara de hårda kryddorna, lite grönsaksbuljong, vitlök och ingefära. Och nudlar så klart.
IMG_9750

IMG_9755

IMG_9762
Photobomb!
IMG_9699
Så här såg orginalsoppan, som påbörjade min besatthet, ut där jag käkade den på det vietnamesiska lunchhaket i Kista Galleria. Den ger en lite bättre målbild än mina mörka, taffliga bilder. Det blev ändå ganska likt resultatet, även om deras buljong hade lite mer sting i sig.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Också kallad Phô
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!