Hej!
Det här receptet skriver jag faktiskt några dagar i förväg, då jag när ni läser det här kommer att vara på andra sidan jorden, och nog antagligen kommer ha alldeles för fullt upp för att skriva några längre blogginlägg.
Jag är i Hong Kong hela veckan tillsammans med en annan av mina samarbetspartners för att upptäcka vad Asien har att erbjuda i vegoväg (antagligen en hel jävla massa!), och enklast följer ni mina eskapader på instagram, @javligtgott!
Men, bara för att jag är ute i öst och letar efter vegokäk ska det verkligen inte tolkas som att jag för den delens skull nedvärderar den matskatt vi har här hemma i Sverige. Vår svenska husmanskost är verkligen the shit, och jag gör allt jag kan för att få fler att upptäcka detta. OCH att den dessutom gör sig väldans bra vegetarisk!
En annan sak som många andra fått om bakfoten (utöver att det skulle vara svårt att äta svensk vegetarisk husmanskost) är att fänkål skulle vara äckligt. Det är det inte, det är fantastiskt gott! Och den här gratängen har jag tagit fram i ett försök att visa er det, och att inspirera till enkel och god matlagning nu så här i starten av höstterminen.
Hoppas det smakar!