fbpx

Fänkålsgratinerade quornfiléer, vardagshusmanstema!

bildmedstampel
Hej!
Det här receptet skriver jag faktiskt några dagar i förväg, då jag när ni läser det här kommer att vara på andra sidan jorden, och nog antagligen kommer ha alldeles för fullt upp för att skriva några längre blogginlägg.
Jag är i Hong Kong hela veckan tillsammans med en annan av mina samarbetspartners för att upptäcka vad Asien har att erbjuda i vegoväg (antagligen en hel jävla massa!), och enklast följer ni mina eskapader på instagram, @javligtgott!
Men, bara för att jag är ute i öst och letar efter vegokäk ska det verkligen inte tolkas som att jag för den delens skull nedvärderar den matskatt vi har här hemma i Sverige. Vår svenska husmanskost är verkligen the shit, och jag gör allt jag kan för att få fler att upptäcka detta. OCH att den dessutom gör sig väldans bra vegetarisk!
DSC_3051 (1)
DSC_3042
En annan sak som många andra fått om bakfoten (utöver att det skulle vara svårt att äta svensk vegetarisk husmanskost) är att fänkål skulle vara äckligt. Det är det inte, det är fantastiskt gott! Och den här gratängen har jag tagit fram i ett försök att visa er det, och att inspirera till enkel och god matlagning nu så här i starten av höstterminen.
Hoppas det smakar!
DSC_3076

DSC_3036 (1)

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!