fbpx

Första avsnittet av Jävligt God Sommar – Tomatsalladen


Hej!
Idag kan jag glatt presentera första avsnittet av Jävligt God Sommar -Tomatsalladen! Varje avsnitt kommer att fokusera på en maträtt, och inkludera lite snack och grejer som har med den att göra. Vi spelade in alla sju avsnitt på raken under en helg när vi var ute några polare på landet och hängde, så det ni ser är precis bara det som hände och sades när vi lagade maten och käkade. Precis som på riktigt, fast klippt ner till sexminutersavsnitt för Youtube! 😉
Och jo förresten, de flesta recept ifrån serien kommer att finnas att köpa i min kommande nyutgåva av Jävligt God BBQ som kommer i maj! Ni kan förbeställa den här, hos Owl Streets.
IMG_7467

Receptet

Jag har skrivit om tomatsalladen tidigare här på bloggen, men här har ni det igen. Det är ett recept jag ursprungligen hittade hos Jamie Oliver i hans supermysiga ”Jamie at Home” serie där han lagar en massa mat baserad på vad han har i sin monstruösa jätteträdgård. Jag har lagat det oändligt många gångar sedan dess, och varierar ständigt ingredienserna i salladen. Det enda genomgående och ständigt det samma är dock tekniken där man saltar tomaterna och låter dem safta ur i ett durkslag en timme innan servering för att koncentrera tomatsmaken. Genialt!
Och jo, jag vet att mozzarella innehåller löpe, som är gjort av kalvmage, och jag håller lite låda om det i slutet av programmet. Om ni vill läsa en lite mer vältalig förklaring till hur jag förhåller mig till det ämnet och till ”renlevnad” så får ni gärna läsa det här inlägget!

IMG_7461

Programmet

I samband med det första avsnittet tänkte jag att det också kan vara på sin plats att ge en liten bakgrund till serien. Vi spelade som sagt in alla avsnitt under en långhelg i somras ute i Riala i Roslagen. Vi hade varit ute några stycken av oss en månad innan och skämtade då om att Linus och Jonnali (som bägge är med i serien) borde spela in en livemusikskiva där ute, på det gamla pianot som står i vardagsrummet på nedervåningen. Huset är urmysigt, och min sambos familj brukar ha stora familjefester där ute på somrarna, så vi vi visste att det utan problem gick att husera ganska mycket folk. Deras schema var däremot ganska fullsmockat de närmsta året, så Jonna kontrade med att jag väl själv lika väl kunde spela in ett matlagningsprogram här ute. Och ärligt, varför inte?

IMG_7475
Ladies in bloom!
IMG_7470
Johanna och Jonna dukar och matchar tallrikarna
IMG_7588
Kalle in action

Så jag snackade med Kalle och Haylie, två polare från Fryshuset där jag jobbar, om driver Missing Files, en nystartad verksamhet som coachar unga som vill göra film och arbeta med kommunikation. De var på idén till 100 %, packade ihop sina kameror och hakade på. Linus lovade att göra musiken till programmet, och off we went!
Först var tanken att vara ute en hel vecka och filma och laga mat, men jag måste så här i efterhand säga att jag är ganska tacksam över att det bara blev tre dagar. För det blev ganska intensivt. Stora lyxiga frukostar, luncher och middag tre dagar på raken är ganska mycket att leverera för en stackars kock. Även om man har fint sällskap.
Jag hoppas att ni kommer att gilla det hela! Isf kanske det blir fler helhelgseskapader till olika ställen framöver.
Chez!

IMG_7483
Vädret var inte helt 100 hela tiden. Men inte brydde vi oss om det inte!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Lyxig tomatsallad med massor av smak!
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!