fbpx

Första besöket på restaurang Lao Wai. Första av många.

Efter en lång tids tjatande och ett par misslyckade försök att boka bord så lyckades jag, min goda vän Niklas och Sarah äntligen få till en middag på Lao Wai, Stockholms kanske mest beryktade helvegetariska restaurang. Och vilket besök det var! Inredningen är inte mycket att hurra över, men jag misstänker att det är medvetet, för maten dominerar sinnesupplevelserna från den sekund den hamnar på bordet.

På Lao Wai rekommenderas man att äta flera samtidigt och dela varandras rätter. Allt på menyn är veganskt så det finns få begränsningar annat än för hur stark mat man klarar av. Rätterna serveras i olika takt, superfärska till bordet och man plockar på sig från ett serveringsfat och äter i sina risskålar. Ganska otraditionellt för oss svenskar. Jag är inte helt hundra på konceptet då jag tycker att det lätt kan bli lite för många smakintryck när man ska dela på tre eller fyra olika huvudrätter. Det slutade med att jag smakade på allt, men fokuserade större delen av min upplevelse på en supersmarrig sichuanpepparrätt med sojakött.

Av de fyra rätterna vi beställde in, en förrätt och tre huvudrätter, var alla supersmarriga. Jag fick bara bilder av sichuanrätten och förrätten, vilka var de jag gillade bäst. Förrätten består av sojamarinerat sjögräs med sesamfrön, de två andra huvudrätterna var dels en mild tofurätt i en krämig koriandersås och en ganska udda rätt med sojaköttbullar i en sås med bok choi och färska smålökar. Mumsigt alltihop.
Så – ge er genast av till Lao Wai på Luntmakargatan, T-bana Rådmansgatan. Om ni bara är där för att uppleva nya spännande saker, gå gärna flera stycken och dela på rätterna, men om du verkligen vill njuta, gå dit med en vän eller partner, ät både förrätt och huvudrätt och njut av varsin riktig matexplosion. Tre gånger i veckan. Jag kan inte tänka mig att det andra inte skulle vara lika gott.

 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!