fbpx

Franskt på à la Crêpe på Katarina Bangata

I helgen var mamma här på besök. Vi var på Cat Stevens/Yusuf, umgicks med Sarahs familj och tog en riktig hejdundrans långpromenad. Mycket trevligt måste jag säga, träffar henne alldeles för sällan då hon fortfarande bor kvar i Borlänge. Innan konserten så käkade vi middag med Sarahs föräldrar på À la Crêpe som ligger på Katarina Bangata på Södermalm, nästan vid Skanstull.

Det är den crêperia som jag varit på flest gånger, dels för att jag är konservativ och rädd för att testa nya upplevelser, men också för att det är skön stämning och ett bra läge vilket gör att jag kommer undan med det.
Absolut värt ett besök om ni vill ha någonting lite ovanligare. Man blir proppmätt på en galette, även om det kanske inte kan verka så vid en första anblick. Pannkakorna är ju ganska tunna. Orkar man (vilket jag aldrig gör) så är ju också crêpsen fina. Men stora, så de går med fördel att dela på två.
Ingenting för veganen heller, men för oss ost- och mjölkätare så finns det tre alternativ av vilka jag testat allesammans. Nu blev det den med roquefortekräm, valnötter, champinjoner och bladspenat vilken är helnajs, men kanske lite i det subtilaste laget. Jag hade nog klarat av lite mer tryck i ostkrämen. Sedan har de också en med halloumi, svamp och creme fraiche och en med chevre, valnötter och honung. Den med halloumin är väl den som faller minst i min smak, inte för att halloumi inte är gott, det är det utan för att de helt enkelt nöjer sig med att bara steka två skivor ost och lägga ovanpå galetten efter att alla andra ingredienser vikts in. Lite fantasilöst och dåligt komponerat in my book. Chevregaletten är ganska mustig, men gillar man chevre blir det inte bättre, eller franskare än så.
Men oavsett, för nu var jag petig, så är det ett grymt ställe med en härlig interiör, bra personal och god mat i stora portioner. Vad mer kan man be om? Och ja, drick cidern!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!