fbpx

Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon

IMG_0790 (1024x768)
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara. Det här är mat anpassad för att hålla igång en hel bondfamilj efter en hård dags arbetande på gården. Då behövdes all extra energi som fanns tillgänglig, och maten lagades av det som fanns hemma runt husknuten. Lingon från skogen, gurka och  potatis från fältet och quorn från… ehum, en stor silo i England. Okej, det får bli mitt tillägg. Men, oavsett vad, det här är nog vad jag skulle käka om jag satt i dödscell väntandes på den sista stora showen. Utan tvekan.
Jag är också glad att jag äntligen tog mig tiden till att lära mig laga en riktigt god gräddsås. Det här blir egentligen fem recept i ett, men jag tycker att framförallt gurkan och lingonen är ett måste till de här bullarna. Potatisen kan varieras, men den blir ju alltid godare i ugnen brukar jag tycka. Så håll ut och läs igenom allt och testa dem gärna tillsammans!
[hr]
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required


<div ”>IMG_0803 (1024x768)
IMG_0769 (1024x768)

IMG_0793 (1024x768)
IMG_0761 (1024x768)

IMG_0778 (1024x768)

IMG_0764 (1024x768)

IMG_0776 (1024x768)
IMG_0795 (1024x768)
Sista bullen!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
121 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
121
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!