Hej vänner!
Det här blir sista receptet för året! Det känns väldigt passande att det är också med Vegonade som jag haft ett väldigt stort samarbete med här under hösten, och är väldigt stolt över att få samarbeta med. Hela 15 recept har jag tagit fram åt dem under oktober, november och december och jag hoppas att ni genom dessa fått upp ögonen för hur rackarns användbara och goda dessa smaksättare är!
Sist ut på året har jag tagit fram en rätt som både funkar som en lättare förrätt, om du skippar att tillsätta vegokött och serverar som här, i mindre portionsformar. Men den funkar också precis lika bra som en större gryta om du bara tillsätter vegokött, tofu, tempeh eller vegokorv och låter koka med. Det är helt upp till dig om du vill gratinera grytan sedan i efterhand då eller inte, men det blev väldigt gott när jag serverade grytan med bara grönsaker och i småportioner. Framförallt med lite bröd till!
Vegonade Roast Pepper funkar faktiskt löjligt bra att ha som bas i en gulasch. Det enda du behöver tillsätta för att få till den rätta smaken är vitlök och en tesked kumminfrön, sen har du en supergod gulaschbas som du kan variera bäst du vill.
I det här fallet kombinerade jag smakerna från en gulasch med grönsakerna från en fransk ratatouille; aubergine, zucchini, paprika, rödlök och tomater. Det blev supergott och var väldigt enkelt!
Jag tycker utan tvekan att ni borde göra detta som jag, som en förrätt tillsammans med min rödbetsboeuf som jag la ut recept på igår!
Gott nytt år! Hoppas 20201 blir bättre för oss alla.