fbpx

Gratinerad Gulasch

I samarbete med Vegonade

Hej vänner!

Det här blir sista receptet för året! Det känns väldigt passande att det är också med Vegonade som jag haft ett väldigt stort samarbete med här under hösten, och är väldigt stolt över att få samarbeta med. Hela 15 recept har jag tagit fram åt dem under oktober, november och december och jag hoppas att ni genom dessa fått upp ögonen för hur rackarns användbara och goda dessa smaksättare är!

Sist ut på året har jag tagit fram en rätt som både funkar som en lättare förrätt, om du skippar att tillsätta vegokött och serverar som här, i mindre portionsformar. Men den funkar också precis lika bra som en större gryta om du bara tillsätter vegokött, tofu, tempeh eller vegokorv och låter koka med. Det är helt upp till dig om du vill gratinera grytan sedan i efterhand då eller inte, men det blev väldigt gott när jag serverade grytan med bara grönsaker och i småportioner. Framförallt med lite bröd till!

Vegonade Roast Pepper funkar faktiskt löjligt bra att ha som bas i en gulasch. Det enda du behöver tillsätta för att få till den rätta smaken är vitlök och en tesked kumminfrön, sen har du en supergod gulaschbas som du kan variera bäst du vill.

I det här fallet kombinerade jag smakerna från en gulasch med grönsakerna från en fransk ratatouille; aubergine, zucchini, paprika, rödlök och tomater. Det blev supergott och var väldigt enkelt!

Jag tycker utan tvekan att ni borde göra detta som jag, som en förrätt tillsammans med min rödbetsboeuf som jag la ut recept på igår!

Gott nytt år! Hoppas 20201 blir bättre för oss alla.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

ostgratinerad paprikagryta
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!