fbpx

Grill & BBQ SM 2017 – LIVE med Jävligt Gott!

Foto: Malin Sydne

Hej vänner!
I morgon smäller det! Helt crazy. I samarbete med med Ta Fram Det Bästa, dvs Tabasco, Kikkoman, Grey Poupons dijonsenap och Colman’s senapspulver ska jag ner till Liseberg och Grill & BBQ SM och skuggtävla mot Sveriges grillelit med vegetariska alternativ på deras hemmaplan.
Det kan låta lite smågalet, men det låter också jävligt kul tycker jag! Som jag skrev i söndags var den ursprungliga tanken att själva försöka ställa upp med ett team i den ordinarie tävlingen, men det visade sig att man ju faktiskt var tvungen att hålla sig till de råvaror som respektive tävlingskategori var döpt efter för att få kvala, dvs fisk/lax, kyckling med kvisttomat, kamben, högrev med blomkål osv.
Sååå, jag deppade inte utan åker dit och lagar mina egna varianter på det här istället för att visa att det kan vara jävlig gött ändå, och att det inte är köttet som gör maten utan smaken som gör maten!

Men, för att visa upp det här så måste ju folk titta på! Hörs trädet som faller ensamt inne i skogen? I det här fallet nej! Och även om vi kommer ha en massa härliga grillälskande människor på plats på Liseberg under helgen så är det ju betydligt mycket fler personer som vi vill visa upp vår mat och vårt lilla äventyr för, så därför kommer jag och mitt team med glada banditer att LIVESÄNDA regelbundet ifrån Grill & BBQ SM hela helgen! Jag kommer dessutom ha med ett superproffsigt filmteam för att dokumentera det hela för en liten dokumentärserie som kommer att sändas i sommar. (!!!)
Så, för att ni inte ska missa något så kommer här ett litet schema för när, hur och vad vi kommer att livesända under helgen! Alla sändningar skickas ut ifrån mitt facebookkonto! Vi kommer också köra löpande instagram stories och lägga ut bilderna på de färdiga maträtterna när de är klara.
Alla livesändningar som görs sparas ju även på facebooksidan så ni kan se dem i efterhand, men missa inte chansen att kolla och kommentera live om ni vill veta lite mer om vad och hur vi gör maten på plats! Ni kan bland annat se dem här nedanför i pluginet.

Livesändningsschema Grill & BBQ SM

Vi kommer livesända i ca 10 minuter per gång under tiden som jag grillar samt posta bilder på de färdiga rätterna eftersom de blir klara och presenteras för juryn (mest på skoj, men ändå!).
FREDAG

  1. 20.30 – Införsnack på tåget ner! Om helgen och uppladdning!

LÖRDAG
Vi kommer att sända hela 5 gånger under lördagen, en under preppen, en under respektive tävlingsrätt och en sammanfattning på kvällen. Tänk er TV-studion på Sommar OS, fast mycket rökigare, interaktivt och on the floor!
Vid varje sändning kommer vi prata lite om rätten, men också ge tips på vi får till vårt vegoBBQkäk så bra som möjligt och svara på frågor från er läsare + mycket mer!

  1. 10.30 → Under prepp på förmiddagen: Varför gör vi det här?!
  2. 13:15 → FISK: Vi lagar Jerktacos
  3. 15:15 → VEGETARISK: Vi lagar Hamburgare med fejkon
  4. 16:45 → KYCKLING: Vi lagar Vegokebab med röd och vit sås
  5. 19:00 → Q&A om dagen

SÖNDAG
Samma upplägg som lördagen!

  1. 11:15 →  KAMBEN: Vi grillar Oumphribs med elotes
  2. 13:15 → HÖGREV: Vi grillar Texas Chili
  3. 15:15 → GRISBOG: Vi grillar Fooled Pork!
  4. 19.30 → Q&A på tåget hemåt 

Hoppas ni vill följa med oss på resan under helgen, delar och kommenterar videorna så mycket som möjligt och hjälper oss att visa för Sverige hur man VERKLIGEN kan grilla grönt i sommar! 🙂

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!