Hej!
Här kommer ett snabbt och enkelt recept på hur ni kan få trista sojakorvar att smaka lite bättre på grillen i sommar. De sojakorvar man kan köpa i de flesta svenska matbutiker smakar ofta ganska mesigt och är inte så värst roliga. Fördelen är att de, tack vare att de flesta består av en ihoppressad och ganska homogen smet, tar åt sig väldigt bra av marinader. Det gör att de går att krydda upp så de får en betydligt mycket roligare smak.
Här har jag använt blandat Astrid och Apornas Höt Chorizo, deras Snällkorv samt ICA:s egna chorizo som finns i ganska många matbutiker. Det funkar dock lika bra med vilken sorts vegokorv som helst. Du kan också variera kryddorna efter eget tycke, här hade jag chorizo, så jag har försökt krydda upp dem med liknande smaker.
Att skära korvarna i bitar ger dig mer kontaktytor mellan korven och marinaden. Du kan också marinera dem hela, men jag tycker att det här blir godare. Grönsakerna på spetten ger dessutom lite smak till både marinaden och till korven för att öka smaken.
[hr]
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂