fbpx

Halloumi Spett – Bloody Good Vegetarian BBQ Poster Nr 4

halloumi-3
Halloumi ÄR en av de absolut bästa anledningarna till att vara vegetarian. Jag vet att alla inte äter ost gjord på löpe, men OM man gör det, så är det en av de absolut bästa anledningarna till att vara vegetarian. För då får du äta hur mycket halloumi du vill, för du äter aldrig bacon, aldrig biff, stek eller flottiga revbenspjäll. Så du fritt frossa på i denna feta, salta och fantastiska grillbara ost.
Att laga halloumi är dock något av en konst. Allt för många köttätare som bara tror sig ha ett enkelt köttsubstitut vid grillfesten misshandlar halloumin och serverar sönderbränd, gummiseg och smaklös ostmassa till sina gäster. Ett riktigt halloumiproffs skulle aldrig drömma om detsamma.
DSC_1844 (1024x685)
spett
Det är därför jag har tagit fram dessa halloumispett som poster nr 4 i vår serie om Bloody Good Vegetarian BBQ. Det är sprängfyllt av ingredienser som alla lyfter och gifter sig perfekt med den salta och sega osten. Chilin och svartpepparn ger ett sting som osten själv saknar. Citronjuicen karamelliseras och ger en syra och en sötma och basilikan och olivoljan ökar aromen. Spetten gör dem lättare att grilla och tillsammans skulle jag säga att det här nog fan allt är ett jävligt bra sätt att tillaga halloumi på.
Det är fritt fram att variera spetten med fler grönsaker, till exempel champinjoner, purjolök eller kanske paprika, men som så ofta skulle jag nog säga att less is more i det här läget.
Blir du sugen? Beställ postern och få receptet till din egen köksvägg ifrån Owlstreets webshop. Ange rabattkod Jävligtgott2014 så får du 20 % rabatt.
halloumi-1

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Chili och citron passar perfekt till halloumi
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
6 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!