fbpx

Handla billigt och klimatsmart med Matsmart!

Hej vänner!

Den här veckans ordinarie matkasse utgår för ett löjligt bra, plånboks- och klimatsmart mathandlingstips som GARANTERAT kommer göra ditt liv både billigare, enklare och klimatsmartare. Perfekt i dessa tider då matpriserna går upp, samtidigt som det är viktigare än någonsin att vi handlar klimatsmart.

Matsmarts idé är enkel. De köper in restpartier av produkter från andra matkedjor och producenter som annars av en eller annan anledning skulle ha slängts men som fortfarande är fullt funktionsdugliga och går att både äta och sälja.

Det kan handla om produkter som överproducerats, säsongstrender, korta eller ibland passerade bäst före-datum, felaktiga förpackningar eller av någon annan anledning hamnat mellan stolarna. Helt normal, bra mat som bara tyvärr annars skulle ha slängts.

Men smart nog så räddar Matsmart dem och säljer dem vidare till dig så du kan köpa dem till ett lägre pris. Det innebär både att produkten inte slängs, men också att den andra produkten som du annars skulle ha köpt istället inte behöver produceras och därför minskas klimatavtrycket TVÅ gånger, en för den som räddas och en för den som inte produceras i onödan. Bra va?

Det här smarta systemet gör att Matsmarts totala klimatavtryck inte bara blir positivt, utan att de faktiskt 2022 landade på en positiv nettoeffekt på 15 245 ton CO2e (+6.53% från 2021). Varje matkartong som beställs hem räddar i snitt 13,3 kilo CO2-e, vilket motsvarar att ladda en mobiltelefon ca 1600 gånger! Riktigt, riktigt bra tycker jag!

Min beställning!

Den här veckan beställde jag hem varor för 600 kronor, vilket är precis det som behövs för att få gratis frakt, och för det så fick jag:

 • 3 paket spagetti, 500 g
 • 3 paket linguine, 500 g
 • 300 g cashewnötter
 • 1 burk kalamataoliver
 • 1 burk grillade paprikor
 • 2 burkar grönsaksbuljong
 • 3 tetror krossade tomater
 • 3 tetror kidneybönor
 • 3 tetror kikärtor
 • 3 tetror borlottibönor
 • 3 tetror svarta bönor
 • 2 burkar svarta bönor (jag gillar svarta bönor!)
 • 2 flaskor vegansk majonnäs
 • 1 flaska olivolja, 500 ml
 • 2 flaskor japansk sojasås, 250 ml
 • 1 burk sichuanpeppar
 • 3 kartonger osötad havredryck

Dvs, en hel massa bra grejer! Jag prioriterade så klart råvaror som är veganska och som jag använder mycket av, typ bönor, pasta, smaksättare och krossade tomater, men de har allt möjligt från tvål och toapapper till godis, snacks och sådant här. Utbudet varierar också löpande baserat på vilka produkter de har lyckats rädda på senaste.

Vad kan du köpa hos Matsmart?

Matsmart är alltså ett perfekt KOMPLEMENT till din vanliga veckohandling då du kan köpa alla de där skafferivarorna som du använder mycket och ofta till ett lägre pris och på det sättet göra din övriga handling billigare och enklare då du slipper köpa något annat än i stort sett kyl och frysvaror! Bra va?

Om du använder koden ”gott15” så får du just nu 15% rabatt om du handlar över 350 kr hos Matsmart! Koden är giltig t.o.m. 25/4 2023!

För grejerna som jag fick hem så lagade jag bland annat ett riktigt smarrigt recept på vegansk cacio e pepe med sojastekta svarta bönor, lite för att bevisa att man faktiskt inte behöver mycket annat än lite skafferiprylar och god fantasi för att laga jävlig god vegomat! Du hittar det länkat nedanför!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med sojastekta svarta bönor

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!