Någon gång skulle det väl hända. Jag har ingått mitt första sponsringsavtal för Jävligt gott. Och det kommer visa sig, hoppas jag, vara jävligt fördelaktigt för mig. Jag har fått en slow cooker och som tack för det ska jag testa den i ett antal recept. Det är en riktig värsting, 5,7 liter – timer och värmehållning. Kostar som en mindre matberedare, och ser ut som ett rymdskepp.
Ni har säkert sett reklamen på TV – den är ganska töntig och går ut på att någon glassig kontorssnubbe säger till sin fru att han fixat maten medan han var på jobbet ”-Hoppas du gillar helstekt kyckling, höhö”. Crock-Pot heter märket och det är tydligen de som ursprungligen lanserade slow cookern i USA på 70-talet eller nåt. Själva apparaten består av ett enkelt stengodskärl som sänks ned i en aluminiumform som värmer kärlet både underifrån och ifrån sidorna samtidigt. Tillsammans med ett lufttätt lock så nära på bastubadas maten långsamt med i stort sett ingen vätskeförlust och med tydligen väldigt bra kokegenskaper. Den drivs via eluttag och ska tydligen vara energisnålare än en spis (if they say so… jag är inte den som springer runt med elmätare i bakfickan).
Jag har inte hunnit testa den så mycket ännu. Bara använt den en gång för att göra quornfärsås. Det blev helt okej, mustigt men quornfärsen blev ganska överkokt, så den kanske man borde lägga i senare i receptet istället för att låta den koka med ända från början nästa gång. Efter att ha räckt för rejäla middagsportioner till tre så blev den matlådor i två veckor. Inte illa för typ en halvtimmes jobb!
Så – nu vill jag ha era tips eller förslag. Vilka recept borde jag testa? Har ni använt en slow cooker någon gång? Vad tror ni vore spännande att försöka sig på? Vilken blir nästa veckas matlåda? Kommentarsfältet gött folk!