fbpx

Här ska det slow cookas!

IMG_9192 (1024x765)

Någon gång skulle det väl hända. Jag har ingått mitt första sponsringsavtal för Jävligt gott. Och det kommer visa sig, hoppas jag, vara jävligt fördelaktigt för mig. Jag har fått en slow cooker och som tack för det ska jag testa den i ett antal recept. Det är en riktig värsting, 5,7 liter – timer och värmehållning. Kostar som en mindre matberedare, och ser ut som ett rymdskepp.

Ni har säkert sett reklamen på TV – den är ganska töntig och går ut på att någon glassig kontorssnubbe säger till sin fru att han fixat maten medan han var på jobbet ”-Hoppas du gillar helstekt kyckling, höhö”. Crock-Pot heter märket och det är tydligen de som ursprungligen lanserade slow cookern i USA på 70-talet eller nåt. Själva apparaten består av ett enkelt stengodskärl som sänks ned i en aluminiumform som värmer kärlet både underifrån och ifrån sidorna samtidigt. Tillsammans med ett lufttätt lock så nära på bastubadas maten långsamt med i stort sett ingen vätskeförlust och med tydligen väldigt bra kokegenskaper. Den drivs via eluttag och ska tydligen vara energisnålare än en spis (if they say so… jag är inte den som springer runt med elmätare i bakfickan).

Jag har inte hunnit testa den så mycket ännu. Bara använt den en gång för att göra quornfärsås. Det blev helt okej, mustigt men quornfärsen blev ganska överkokt, så den kanske man borde lägga i senare i receptet istället för att låta den koka med ända från början nästa gång. Efter att ha räckt för rejäla middagsportioner till tre så blev den matlådor i två veckor. Inte illa för typ en halvtimmes jobb!

Så – nu vill jag ha era tips eller förslag. Vilka recept borde jag testa? Har ni använt en slow cooker någon gång? Vad tror ni vore spännande att försöka sig på? Vilken blir nästa veckas matlåda? Kommentarsfältet gött folk!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
15 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
15
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!