Hej!
Jag börjar känna att tempot jag hållt det senaste halvåret börjar ta ut sin rätt nu alltså. Jag är fett trött och kan inte nog säga hur mycket jag ser fram emot semestern! Men, bara för att jag har semester betyder det ju inte att jag inte kommer att grilla!
Bland annat ska jag då djupdyka ner i olika typer utan grillmarinader från världens olika hörn för att inspireras till nya smaker – som det här receptet som min iranske chef introducerade mig för för någon vecka sedan när vi hade personaldag. Harissa!
Så jävla gott! Nu är jag ingen expert, men harissa är en tunisisk chili och vitlökspasta som man antingen kan göra själv, eller köpa färdig i burk – ofta på olika asiatiska eller orientaliska livsmedelsbutiker. Versionen som köps på burk innehåller ofta ganska stor mängd tomatpuré också utöver chili, vitlök och kryddor, och den var den som min chef använde – och som det här receptet utgår ifrån. Leta efter en burk som ser ut så här typ:
Receptet funkar finfint med de flesta typer av vegofiléer – jag grillade både Quorn och Oumph när jag gjorde det senast och bägge blev jättegoda och saftiga av marinaden. Så goda faktiskt att jag var tvungen att ta hem resterna som inte fick plats på grillen och steka på till kvällsmat också! 😀
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂