I samarbete med Vegonade
Hej!
Så här på halloween så tänker jag att en hel del av oss nog har köpt på oss en mängd med pumpor för prydnad som nu bara kommer stå och ruttna. Det är synd och skam, och något jag vill hjälpa till att råda bot på!
Tro det eller ej, både vanliga halloweenpumpor och en ganska stor mängd av alla övriga sorters pumpor som säljs i butik idag går finemang att äta. Och vad är då inte roligare än att helbaka en pumpa? Så länge du inte skurit sönder din pumpa helt och hållet går det finemang att göra detta även om den har en glad min på ena sidan. Du kan ju fylla pumpan genom munnen?
För att göra det extra enkelt, och för att det är så jävla enkelt så använder jag en påse med Vegonades Arizona för att smaksätta fyllningen. Den är het och rökig och passar PERFEKT till den söta pumpan. För om det är något som pumpa är så är det söt, tänk er lite som sötpotatis ungefär, fast ibland ännu sötare. Fruktköttet blir krämigt och mjukt, precis som sötpotatis och ungefär samma smakkombinationer funkar. Tänk salt, hetta, syra och fett!
Och just det får du med det här receptet. Arizonavegonaden ger redigt med fett, salt och hetta och i kombination med svarta bönor, matig couscous och en krämig gräddsås så får du en riktigt schysst helhet!
Den här rätten passar dessutom perfekt till Thanksgiving som kommer nu i november och där köttätarna annars fyller en kalkon. Varför inte göra det bästa av det hela och istället fylla en pumpa?