fbpx

Hemmagjord vegansk chorizo


Hej!
Hoppas allt e fint med er! Den här veckan spenderar jag på GastroNord, Sveriges största restaurang och storköksmässa där jag bland annat har bidragit med att sätta upp halva menyn på den nya stora Street Food restaurang som finns inne på mässområdet, och föreläser och håller workshops på olika teman hela veckan igenom. MEN, förra veckan stod jag i köksstudion och lagade en massa goda grillrecept baserade på Anammas nya forbara färs som ni kommer att bjudas på här under sommaren!
Som jag skrev om för någon vecka här sen så har jag och Anamma teamat ihop för att till å börja med hjälpa er med allt ni kommer behöva veta kring deras nya formbara färs och grillsäsongen i sommar. Först ut var hamburgaren jag lagade tillsammans med Burgerdudes, och nu kommer här ett recept som jag ta me tusan är ÄNNU mera peppad på! Hemmagjord veganchorizo!


Det här är roliga grejer mina vänner. Jag har länge varit ganska sugen och peppad på att försöka testa att göra egna veganska korvar, men har haft ett (kanske orimligt, jag vet inte) lite för stort motstånd mot att ställa mig och börja knåda och koka seitan för att få till en schysst vegokorv. Så det har helt enkelt inte blivit av. Det har helt enkelt känts lite för meckigt och svårt att hitta något bra sätt att få till en riktigt bra korv utan att behöva böja sig totalt baklänges. Samtidigt vill man ju göra sin egen vegokorv. De som finns i butik är ju helt enkelt för trista. Inga ”riktiga” ingredienser, bara en massa söndermalda homogena röror pressade till korvform. Och det är inget fel på det om man vill ha sig en vanligt grillkorv, men om man vill ha sig något mer då? Om man vill ha en lyxig, over the top, vräkig och lyxig jävla banger? Då får man faktiskt se till å göra sin egen.
Jag säger inte att anamma totalt har frälst även korvsverige här med sin formbara färs så som de gjort med hamburgarna, MEN det går att göra korv med den och det går faktiskt förvånansvärt bra! Framförallt när du gör den här typen av lite lyxigare ”färska” typen av korv, där det är helt okej att ha en lite grövre konsistens på korvfyllningen och där du vill ha redigt med smak. Och, framförallt så är det väldigt enkelt! För att illustrera precis hur enkelt det är så har jag gjort en video här för att visa precis hur jag gjorde min egen chorizo. Hoppas ni tycker att receptet e inspirerande och att ni får till några egna spännande varianter hemma! Självklart får ni krydda och toppa era korvar precis så som ni vill – men så här gjorde jag mina 🙂

Servera korvarna i grillat korvbröd med paprikaröra, aioli och strimlad persilja på toppen!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required
DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

gjord på formbar färs
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!