fbpx

Hemmagjorda Veganska Schnitzlar med Friterad Kapris

med Friterad Kapris

Hej!

Jag hoppas allt är fint med er! Som ni kanske vet vid det här laget är jag både ett stort fan av svullig mat och av bra köksredskap. Så det var något av en match made in heaven när Sundqvist som importerar Scanpans fantastiska stekpannor hörde av sig för några veckor sedan och undrade om jag var intresserad av att laga något recept med deras Pro IQ serie. Scanpan är ett märke som är känt för att göra non stick stekpannor av riktigt hög kvalité. Här snackar vi ingen dålig teflon som lossnar på en gång utan riktigt hållbara pannor med bra värmeegenskaper och som är tåliga och håller riktigt bra så länge de sköts på rätt sätt.

Jag har haft Scanpan som mina go to pannor i flera år bredvid mina gjutjärnspannor, som ju av givna anledningar inte alltid funkar. En non stickpanna är perfekt om du exempelvis ska göra grytor eller pannor där du både vill steka och koka i samma panna, vilket inte funkar så bra i gjutjärn som då tappar sin beläggning. Så länge du inte överhettar dem, så håller scanpanpannorna sin beläggning riktigt länge, funkar på induktion, går att köra i ugnen osv osv. Ja, de är kort och gott super!

Utmaningen för många är dock att Scanpans pannor kan vara ganska dyra. Därför är det väldigt kul att kunna erbjuda er ett supererbjudande! Just nu har Scanpan ett supererbjudande där du får bägge dessa pannor på bilden, en större 28 cm diameter och en mindre på 20 cm för bara 1599:-! Ordinarie pris är 2598:- :O

Klicka här för att köpa pannorna till specialpris. Erbjudandet räcker hela veckan ut fram till den 24:e maj!

För att lyfta fram pannorna riktigt så ville jag laga någon klassisk stekrätt. Efter lite funderande så insåg jag att jag faktiskt aldrig gett mig på en klassisk tysk schnitzel. Ni vet en sån där stor jäkel av tillplattat fläsk eller kalvkött som äts med citron, friterad kapris och typ potatis eller pasta. Det kändes som en klockren grej, då det kräver bra stekpannor, och tillbehören gärna också steks.

Efter lite funderande så landade jag i att testa sån där ”rosa” kyld formbar färs som har blivit allt vanligare på senaste som köttalternativ. Jag använde mig här av Lidls nya formbara färs, men jag gissar att vilket märke som helst av de rosa färserna funkar. Fördelen med dessa mot den frysta ”bruna” typen av formbar färs är att de blir mycket fastare och hårdare när de steks än vad den bruna färsen blir, som är lite saftigare. I det här fallet är vi ju ute efter att simulera en hel, men platt, köttbit och då är den fastare konsistensen perfekt. Jag la ca 150 g färs mellan två ark bakplåtspapper och dunkade ut den med en kastrull, saltade och pepprade och förstekte färsplattorna innan jag panerade dem. Och det blev perfekt! Sjukt bra konsistens, galet gott och riktigt enkelt! Det enda som du behöver tänka på är att vara varsam när du panerar schnitzlarna då de kan brytas i bitar av sin egen tyngd om du inte är försiktig när du vänder och lyfter dem.

Friterad kapris är för övrigt fantastiskt. Ni måste testa!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med friterad kapris och citron
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!