Hornhuset, restaurangrecension

IMG_3542

Vi bor ganska nära Hornstull, så när vi nu för några veckor sedan äntligen fick tillfälle att komma ut bara min sambo och jag tack vare min kära mor som ställde upp som barnvakt, så föll det sig ganska naturligt att börja med att testa de nya restaurangerna i nybyggda Hornstullsgallerian. Ja, jag skriver restaurangerna för det är faktiskt tre olika restauranger som trängs i den nybyggda delen, det så kallade Hornhuset (ja, haha, mycket roligt namn. Vi fattar HORnhuset, väldigt Hornstull av er.) En på varje våning.

Överst ligger en kombinerad neapolitansk pizzeria och fotbollsbar. Mycket konstig mix om du frågar mig, som inte är så förtjust i fotboll. Pizzan är säkert bra dock, men jag har inte testat den ännu. Får bli när brorsan (som är tokig i fotboll) är i stan nästa gång. Det är på våning ett och två som den riktiga behållningen finns. Våning två är mer inriktad på á la carte och mellanstora rätter och nedervåningen är en tapasrestaurang med någon sorts svensk-spansk crossover touch. Där bokar man inte bord utan bara dyker in bäst man vill.
Vi har varit och käkat på bägge nedervåningen och på våning två, men var nu senast på nedervåningens med sina smårätter. Vi var för ett tag sedan på våning två med barnvagn en torsdagskväll, något som kanske inte helt kan rekommenderas då akustiken är ganska kass där uppe vilket gjorde det lite för skränigt för en bebis.

IMG_3540
Den obligatoriska ”jag glömde fota innan jag började äta” bilden.

Men, oavsett vad. Den stora behållningen med bägge dessa ställen är det stora utbudet av god och vegetarisk mat. Eller vegetariskt och vegetariskt. Mat med fokus på grönsaker ska jag väl säga, för det är mer så det känns.
Nu senast åt jag vitlöksstekta champinjoner och rotselleribitar i olja, friterade blomkålsbuketter i majonnäs och stekt chèvre med avocadoröra och hollandaise. Alla var väldigt goda, men kanske framförallt champinjonerna med rotselleri. De rekommenderar jag verkligen! Helt otroligt hur mjäll de fått rotsellerin och hur väl den gick ihop med vitlöken och svampen. Chèvren var nog den tråkigaste rätten, tyckte inte att den smakade så mycket mer än just chèvre med avocado och citron och rätten kändes lite torr.
Vid tidigare besök har jag både ätit helbakad rotselleri med kalamataoliver och kapris på andra våningen och ugnsbakat helt blomkålshuvud med parmesankräm och citron under lunchen på nedervåningen. Bägge två riktigt smarriga och supersmarta grönsaksrätter för helt okej pris (dyrt, men det är vad man förväntar sig på ett sånt här ställe).
Overall väl värt ett besök om du har en eller två femhundringar som bränner i fickan och är sugen på att uppleva goda svenska grönsaker på ett nytt och medelhavsinspirerat sätt. Helt in my taste!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Matlagningstips, Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

recept i det här inlägget

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!