Il forno da Gino

Jag och Sarah har en förkärlek för mysiga italienska budgetrestauranger runt Fridhemsplan. Lite smalt kan tyckas, och fram tills nyligen var det i stort sett synonymt med Primo på hantverkargatan som jag tidigare skrivit om ett par gånger, här och här.

För ungefär ett halvår sedan upptäckte vi dock det här stället som ligger lite off, men fortfarande nästan mitt i smeten och blev direkt superförtjusta. Maten är helt okej för att vara en budgetitalienare, jag har aldrig haft något att klaga på och blir ofta positivt överraskad. Men framförallt är lokalerna helmysiga med tegelväggar och ett öppet kök (det senaste in haute cuisine enligt Marcus Aujalay) och personalen är supertrevlig. Tydligen har DN skrivit en hel artikel om hur trevlig personalen är (sitter uppsatt på väggen hos dem), och jag känner mig benägen att stämma in i lovkören. Bara det faktum att de faktiskt erbjöd mig mer bröd, helt frivilligt(!), när jag hade ätit upp det jag fick från början är ett stort plus. Vanligtvis brukar italienska restauranger vakta de där små pizzadegsbitarna de serverar till pizzasalladen som om det vore bladguld i degen… Det är de små sakerna som gör det.
Sen är det ju ett plus att de har hela 3 vegetariska pastaalternativ att välja mellan. I like.

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på [email protected] eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

recept i det här inlägget

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!