Hej!
Hoppas allt är bra med er! Jag har haft fullt upp på senaste med en massa roliga events och jag ska försöka ta mig tiden till att skriva lite om dem så snart som möjligt! Bland annat var jag domare i kategorin vegetariskt på Food Truck SM i lördags, en tävling där sedan vinnaren i den vegetariska kategorin gick vidare och vann hela rasket! Sjukt kul!
Vinnaren var Indian Street Food, en klassisk food truck på Stockholms gator som också har en restaurang vid St Eriksplan. De serverade en ny variant på den klassiska indiska samosan, friterad och fylld med paneer. Den serverades med en kikärtscurry, syrlig sallad och en massa goda såser. Hur bra som helst!
För att fira den rätten så tänkte jag dela med mig av ett riktigt, riktigt gott recept som jag lagade till tidningen Vegourmet i våras och som verkligen förtjänar ett längre liv än så. Jag åt det här indiska snackset, eller förrätten (eller vad du vill kalla den)för första gången på restaurang Cumin vid Norra Bantorget för några år sedan och blev helt golvad. Det är i stort sett friterad lök med en massa färska örter och ingefära som blandats ihop med kikärtsmjöl och lite vatten. Enkelt men fruktansvärt gott! Lite som Indian Street Foods vinnarrätt (även om deras var fruktansvärt mycket mer avancerad än så här) 😉
Använd raitan som dippsås till lökfritterna!
Indiska onion bahji med vegansk raitasås
DELA INLÄGGET
Relaterade taggar:Teman
Kommentera gärna!
Prenumerera
Logga in
1 Kommentar
Mest röster
Nyast
Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer