fbpx

Indiska onion bahji med vegansk raitasås


Hej!
Hoppas allt är bra med er! Jag har haft fullt upp på senaste med en massa roliga events och jag ska försöka ta mig tiden till att skriva lite om dem så snart som möjligt! Bland annat var jag domare i kategorin vegetariskt på Food Truck SM i lördags, en tävling där sedan vinnaren i den vegetariska kategorin gick vidare och vann hela rasket!  Sjukt kul!
Vinnaren var Indian Street Food, en klassisk food truck på Stockholms gator som också har en restaurang vid St Eriksplan. De serverade en ny variant på den klassiska indiska samosan, friterad och fylld med paneer. Den serverades med en kikärtscurry, syrlig sallad och en massa goda såser. Hur bra som helst!

För att fira den rätten så tänkte jag dela med mig av ett riktigt, riktigt gott recept som jag lagade till tidningen Vegourmet i våras och som verkligen förtjänar ett längre liv än så. Jag åt det här indiska snackset, eller förrätten (eller vad du vill kalla den)för första gången på restaurang Cumin vid Norra Bantorget för några år sedan och blev helt golvad. Det är i stort sett friterad lök med en massa färska örter och ingefära som blandats ihop med kikärtsmjöl och lite vatten. Enkelt men fruktansvärt gott! Lite som Indian Street Foods vinnarrätt (även om deras var fruktansvärt mycket mer avancerad än så här) 😉
Använd raitan som dippsås till lökfritterna!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med vegansk raitasås
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
1 Kommentar
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!