fbpx

Intervju med Daniél Kallonas

Årets Klimatkök 2019

Hej!

Då GastroNord mässan ställdes in på grund av Corona så har vi flyttat seminarierna som vi skulle haft på mässan till det digitala istället. I några tidigare videor har jag träffat och intervjuat Bastard Burgers COO samt skolkocken Magnus Naess som är specialiserad på vego i skolan. Nu har turen kommit till en ny skolkock, Daniél Kallonas som är chefskock på Skapaskolan i Huddinge.

Daniel har blivit känd det senaste året för det sätt han jobbar med att göra sitt skolkök så hållbart som möjligt, något som lett till flertalet priser och nomineringar. 2019 blev han nominerad i fyra kategorier på White Guide Junior galan och vann priset för Årets Klimatkök. Samma år vann han också Huddinge kommuns klimatpris. Nu i år är han på nytt nominerad i fyra kategorier på White Guide Junio 2020, bland annat som årets skolrestaurang, årets skolkock, årets hållbara skolkök och årets klimatkök. Vi håller tummarna för honom!

Daniél är en av de kockar som under 2020 kommer släppa kurser på Jävligt Gott academy där han delar med sig av sin menyplaneringsfilosofi, sina bästa tekniker för att minska matsvinn och hur han arbetar med att öka mängden eko och vego på sin meny.

I den här videon förklarar han kortfattat hur han jobbar och vad som är nycklarna till att lyckas med det han har gjort. Hur man med 3 dagar vego och 4 rätter på menyn varje dag, utan större budget än andra kan uppnå 90 % ekologiskt och minimalt med matsvinn.

Vill ni veta mer om hans kurser så kan ni maila till javligtgott@coursio.com så får ni mer info så fort hans kurser släpps på akademin!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!