fbpx

Jag släpper kokbok i sept! Vegansk Husmanskost – Vardagsrätter, Klassiker, Högtidsmat. Förhandsbeställ signerat ex!

Hej!

ÄNTLIGEN får jag gå ut med nyheten som jag hållit hemlig nu ända sedan i oktober! Jag släpper en egen kokbok 3 september på Bonnier Fakta! Den heter Vegansk Husmanskost – Vardagsrätter, Klassiker, Högtidsmat OCH du kan förhandsboka den redan nu, signerad! Då garanterar du att du blir en av de första som får den i handen med en hälsning från mig, och du hjälper mig att nå ut till så många som möjligt och visa att det finns en efterfrågan på den här typen av bok och mat i Sverige idag 😀

Förstår ni hur stort det här är? Jag är otroligt tacksam för den här chansen. Att få släppa min egen kokbok om vegansk husmanskost på Sveriges största förlag är enormt. Jag har knappt ord för hur glad och nervös jag är över det här. Kommer folk att fatta grejen? Är det för nischat? Är Sverige redo för en kokbok om vegansk husmanskost? FÅR husmanskost vara veganskt utanför min egen lilla bubbla? Visst, jag släppte ett litet häfte på det här temat för tre år sedan. Men det var ju en helt annan grej.

Samtidigt är jag så jävla peppad. Så klart folk kommer fatta. För NI fattar ju! Alla ni läsare som genom åren har lyft och peppat mig och som har gjort allt det här möjligt. Mina köttbullsrecept och husmanskostrecept har alltid varit de ni älskat mest och som jag fått mest kommentarer på. Jag är säker på att ni är många där ute som precis som jag väntat på den här boken. Väntat på att vi ska visa Sverige att vi inte behöver ge upp någonting alls för att äta hållbarare och bättre för djur, hälsa och klimat. Du kan äta kakan och ha den kvar. Vi måste uppdatera vår matkultur om vi ska få med oss så många som möjligt, så snabbt som möjligt. Inte låsa fast den i gamla hjulspår och vägra låta den ta steget in i framtiden. Det är inte proteinkällan som definierar köttbullen. Det är allt det andra. Smakerna, texturerna, tillbehören och inte minst upplevelsen.

Och för er som följt mig ett tag och har koll på att det även kommer att bli en kokbok med Vego i Världsklass känner er kanske lite förvirrade. Vadå, en till bok?! Och ja! En till bok! Den boken är dock en del av ett stort projekt om växtbaserad träningsmat tillsammans med Världsnaturfonden och Svenska Olympiska kommittén som jag är en del i, medan detta – Vegansk Husmanskost – är min helt egen kokbok. Jävligt Gott i själ och hjärta. De kommer bägge komma ungefär samtidigt runt augusti, och jag hoppas att ni kommer att tycka lika mycket om bägge två. Böckerna är väldigt olika, den här handlar till 3000 % procent om matnjuteri, om att hylla och uppdatera den husmanskost jag växte upp med, och den andra boken handlar om att spräcka proteinmyten och om att prestera på topp utan kött. Men mer om den andra boken i ett annat inlägg.

Vad innehåller boken?

Som rubriken säger så innehåller den tre huvudsakliga kapitel, Vardagsrätter, Klassiker och Högtidsmat. Den inleds också med ett teorikapitel där vi går igenom alla de viktigaste grejerna du behöver kunna och komma ihåg för att bli en mästare i det veganska köket. Vi går igenom de vanligaste råvarorna och vegosubstituten, hur du kan tänka när du ska veganisera recept, hur du bygger upp en komplett och näringsriktig växtbaserad måltid och så klart hur du får allt att smaka riktigt jävla gott!

I kapitlet Vardagsrätter så har jag veganiserat några av Sveriges och mina egna absoluta favoriträtter. Du hittar köttfärssås, carbonara, lasagne, kycklinggrytor, soppor, enkla grytor och pannor. Rätter du antagligen har ätit och lagat hundratals gånger, men nu i uppdaterad och enkel vegoform.

I Klassiker ger jag mina recept på några av det svenska husmanskostskökets stöttepelare. Så klart köttbullar, men också kåldolmar, ängamat, smörgåstårta, palt, kroppkakor, köttfärslimpa och många andra rätter. Du kommer garanterat kunna imponera på farmor framöver!

Och i det sista kapitlet, Högtidsmat så har jag tagit fram recept på alla de viktigaste rätterna till julbordet, påskbordet, till midsommar och till kräftskivan. Du kommer aldrig behöva sakna gravlaxen, julskinkan, köttbullarna, potatissalladen, pajen, sillen eller kräftorna igen!

Boken innehåller både recept från bloggen, som i de flesta fall fått sig en uppryckning och uppdatering efter att ha legat här i några år, och helt nya recept som jag tagit fram specifikt för boken och som inte kommer publiceras någon annan stans. Det vill säga, även om du lagat alla mina recept här ifrån bloggen i många år kommer du ändå hitta en massa nytt!

Så vad väntar ni på? Förbeställ gärna boken så sprider vi tillsammans ordet om hur vi räddar världen och frälser Sverige med hjälp av Vegansk Husmanskost!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Artiklar, Kokböcker

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
9 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!