fbpx

Jävligt Franskt – stort nytt samarbete med Crepson!

Hej!

Hörrni! Åter igen stora och glada nyheter! Det känns som att jag börjar bli något av en hackande skiva här, men på ett bra sätt. För det händer verkligen många roliga grejer just nu! Och – tro mig, det kommer mer, så ni kommer få stå ut med mina stora glada nyheter ett tag till! 😉

Dagens stora och glada nyhet är mitt nya samarbete med Crêperikedjan Crepson som ursprungligen kommer ifrån Båstad, men idag har sin bas i Västermalmsgallerian på Kungsholmen (väldigt nära där jag bor, vilket jag är fett nöjd med!) och som tidigare höll till i Söderhallarna. Jag skriver kedjan, för de har stora ambitioner för expansion som jag tror stenhårt på, även om de i dagsläget bara har en enhet öppen.

Jag kan glatt tillkännage att vi ingått ett större och långsiktigt samarbetsavtal där jag kommer hjälpa dem med deras veganska rätter på menyn och att marknadsföra dessa. Det innebär att det alltid kommer att finnas åtminstone två om inte fler Jävligt Goda veganska alternativ på deras menyer framöver, framtagna av undertecknad.

I morgon, den 15:e januari 2019 släpps de första två galetterna på deras meny, Jävligt Franskt som är en take på ”Biff och bea” med fejkonmarinerad tofu, karamelliserad lök och en enkel kall bearnaisesås, samt Jävligt Libanesiskt som är en take på Zeinas libanesiska moussaka med hummus, fast med oumph istället för kikärtor. Om några veckor kommer också en tredje rätt, en efterrättscrêpe med apelsinchokladsås, färska apelsinbitar, kexsmulor och chokladglass! Så vad väntar ni på?! Dra dit och smaka för bövelen!

Det som är speciellt med Crepsons koncept är att de till skillnad från andra Crêperier satsar på ”fast casual” segmentet istället för a la carte och pressade dukar. Det vill säga att de serverar crêpes och galetter av lika hög kvalité, men främst on the go, ihoprullade till en strut vilket gör att du enkelt kan ta med dig dem och äta utan spill och krångel. Jag var lite skeptisk i början, men direkt när jag åt min första blev jag helt såld. Det är ett klockrent sätt att äta dem på! Väldigt enkelt, gott och känns dessutom fräscht. Ni måste testa!

Här är receptet på den första galetten, Jävligt Franskt. Receptet på de andra två rätterna kommer nästa och nästnästa vecka!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!