fbpx

Jävligt God Sommar avsnitt 4, Vegoburgare och Big Macdressing


Hej!
Vi fick lite teknikstrul förra veckan så det blev tyvärr inget avsnitt av min lilla youtubeserie Jävligt God Sommar då. Men misströsta inte! Avsnittet kommer idag istället, och vi förskjuter helt enkelt resten en vecka framåt framöver. Men det var förhoppningsvis värt väntan, för idag så lagar vi dessa mäktiga vegoburgare på qournfärs och gör en hemmagjord Big Mac sås. Bägge två är klassiker på bloggen och finns med i min bok om vegetarisk BBQ, som kommer ut i nyutgåva nu till sommaren.
Jag har skrivit om hamburgarna vid ett flertal tillfällen här på bloggen (här, här, här och inte minst här där vi släppte receptet på en poster) och kommer inte gå in i detalj på alla delar och historien bakom dem i det här avsnittet. Kort kan jag dock säga att de är resultatet av flera års testande och letandes efter ett sätt att kunna laga burgare ”från scratch” som fortfarande ger känslan av hemmagjort och en färdig upplevelse som är så nära orginalet som möjligt, dock utan att innehålla kött.
Tricket ligger i kryddkombinationen med stort fokus på olika umamibärare, och tekniken där man försteker färsen med kryddor och sedan blandar den med ströbröd och ägg. Det ger dig en smet som enkelt går att forma till biffar som är fantastiska på grillen och har en bra kombination mellan tuggmotstånd och saftighet.
Big Mac dressingen, eller Big Mock som jag brukar kalla den, hittade jag ursprungligen på youtube där någon glad jävel gett sig fan på att försöka lista ut vad McD använde i sin klassiska dressing. Tydligen så har McD också sedan själva gått ut med ingredienserna och bekräftat att detta är ganska nära orginalet. Jag har dock anpassat den lite för att göra receptet enklare och lätt försvenskat. Orginalet innehöll nämligen ”Frensh dressing” vilket är någon sorts vinägretteliknande färdigdressing som amerikanare är väldigt förtjusta i. Jag har här bytt ut den mot vinäger och lite ketchup. Gott är det iaf!
IMG_0602

IMG_1282

IMG_4894

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Enklare version av mina äldre vegoburgare med ägg
Relaterade taggar:Matlagningstips, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!