fbpx

Jävligt Gott fyller 10 år idag!

Hej!

Det låter helt jävla galet men idag, 2 januari för exakt tio år sedan så skrev jag det första inlägget på Jävligt gott! Det var om nyårsmiddagen vi åt, som bestod av en svamppaté, fetapiroger och chokladfondue, samt det faktum att jag friade till min sambo den kvällen (haha, och nej, vi har fortfarande inte lyckats gifta oss trots det).

Då hade jag verkligen INGEN aning över huvud taget om att det skulle bli som det blivit idag. Men ärligt talat, vem har någon aning om vad som ska hända om tio år egentligen?

Hade någon sagt åt mig att jag tio år efter att jag hade skrivit det där skulle sitta här, med tre anställda, en dryg miljon läsare på bloggen varje år, nittio tusen följare på instagram, få partiledare och ministrar på besök i min egen studio för att fira politiska vinster, ha blivit framröstad av er som Sveriges bästa matblogg 2016 och bästa rörliga matblogg 2018, att jag skulle ha skuggtävlat på BBQ SM 2017 med min veganmat, att jag skulle ha haft ett tvåårigt jättesamarbete med en av Sveriges största och bästa hamburgerkedjor där mina burgare serveras runt om i hela landet, att jag skulle vara en framstående samhällsdebattör i hållbarhetsfrågor publicerad i både aftonbladet och expressen, att jag skulle ha släppt FYRA kokböcker på Sveriges främsta förlag, att jag skulle ha fått gjort och producera mitt eget TV program och varit med på nyhetsmorgon flera gånger. Nej. Då hade jag nog fan trott att den någon var lite knäpp.

Och ärligt talat. Som det ser ut nu så är det bara början. Jag har ett par ENORMA grejer på gång för 2021 som jag ännu inte kan berätta om för er, men som ni kommer att älska. Jävligt gott har gått ifrån att bara vara en hobby till att vara ett företag med den tydliga visionen att göra maten människor älskar bättre och därigenom göra det lilla vi kan för att göra världen bättre.

Det kommande decenniet så ska jag göra allt jag kan för att ta Jävligt Gott ännu längre. Vi ska på riktigt ta fighten för att göra vegansk mat ännu enklare och godare. Vi ska på riktigt ta fighten för att få in mer vegansk mat i skolor, ut på restauranger och in i hemmen. Vi ska göra vegansk mat normal, och göra det till en självklarhet att vegansk mat är precis lika god, om inte godare än mat med djur i.

Det är mitt löfte till er. Och det är tillsammans vi kommer att lyckas! Så länge ni är med på resan, om ni lagar maten vi tar fram recept på, om ni bjuder andra på den, delar med er av recepten och om ni testar och köper produkterna vi tipsar om och går våra kurser. Då kommer vi kunna förändra hur folk ser på vegansk mat på riktigt.

Är det något jag har lärt mig under de här tio åren så är det det faktum att det är extremt uppenbart att det bästa sättet att få folk att äta hållbarare och djurvänligare är genom att göra vegansk mat enklare och attraktivare. Punkt. Du kan predika hur mycket som helst, du kan visa hur många slaktvideos eller bilder av brinnande skogar och översvämmade fält som helst. Men till sist och syvene handlar det om hur svårt det är för vanliga människor att ta det där sista avgörande steget mot att agera bättre.

Och det som idag hindrar folk från att äta mer vego är att de inte tror att det är lika gott, och tycker att det är svårare. Och jag VET att det inte behöver vara sant. Det är min mission – att göra vegansk mat Jävligt God. De första tio åren är avklarade. Nu är vi igång!

TACK!

Innan vi börjar prata om födelsedagspresenten jag vill att vi ska ge till oss själva, så vill jag rikta ett enormt stort TACK till er.

Ett enormt stort tack till alla er som följt mig under de här åren och den här resan. Tack alla ni som lagar maten, som bjuder på den, ger mig feedback och får mig att känna mig så uppskattad. Ni är verkligen bäst. Utan er, inget Jävligt Gott.

TACK alla fantastiska företag som varit med på resan och som velat samarbeta genom åren. Utan er skulle allt det jag har gjort aldrig kunnat bli verklighet heller. Ni är tyvärr alldeles för många (vilken lyx att kunna säga så?!) för att jag ska kunna räkna upp era alla här (med risk för att glömma någon!) så jag säger bara ett enormt stort tack för ert förtroende och partnerskap genom åren!

Och sist – ett enormt stort tack till min familj, och mina kollegor, framförallt Sarah och Linda. Det är verkligen ni som gjort detta möjligt och som har burit, stöttat, knuffat och peppat mig genom åren. Utan er hade jag aldrig varit någonting, och det är TILLSAMMANS med er som Jävligt gott har skapats.

Jävligt Gotts 10 årsinsamling!

För att fira tioårsdagen så ville jag hitta på något lite extra.

Under januari kommer jag därför att hålla en insamling till förmån för Fältbiologerna! Jag har själv en bakgrund med många år i ungdomsorganisationsvärlden och tycker att den är superviktig. De senaste årens klimatrörelse har i allt större utsträckning letts och drivits av de unga, och fältbiologerna är en av de bästa och starkaste av de etablerade ungdomsrörelserna för klimat och natur i Sverige. Jag tycker att det känns som en självklar födelsedagspresent till Jävligt Gott att vi försöker dra ihop så mycket pengar till dem som möjligt!

För att samla ihop pengar så kommer jag göra så här:

  • Jag kommer under januari att sälja av mitt gamla lager av min första egna kokbok Jävligt God BBQ för 150 kronor inklusive frakt. 100 kronor från varje bok går direkt till insamlingen. Ni köper boken här:
  • Idag har Jävligt Gott 91 600 följare på instagram. För varje ny följare jag får under januari så kommer jag via mitt företag att donera 5 kronor! Förhoppningsvis blir det en slant!
  • Jag har startat en insamling till förmån för Fältbiologerna på Facebook. Ni får väldigt gärna donera en slant själva där, och hjälp till att dela insamlingen! För att få lite fart på insamlingen så kommer jag att tävla ut en signerad kokbok i veckan bland de som donerar en slant, och gör ett inlägg på instagram eller facebook där ni taggar #jävligtgott10år och uppmanar andra att donera!

Kan vi få ihop 50 000 kronor tror ni? Det vore ju fantastiskt!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!