fbpx

Jävligt Gott goes professional! + fler stora news

gustav2-800px
Hej vänner!
Det här är något av ett unikt inlägg. Jag har nämligen något att berätta för er. Eller ja, rubriken har väl redan avslöjat allt, så here it goes: Från och med den 8:e oktober så kommer jag att slänga mig ut för den digitala klippan för att se ifall repet (a.k.a mitt mina bloggarskills) håller. Jävligt Gott ska bli mitt jobb. Jag ska bli entreprenör. På riktigt.
There. I said it.
Hur jävla coolt är inte det?!
Men, först. Innan jag går vidare på hur, var, när och varför vill jag bara backtracka en liten bit. Eller snarare först tio år, och sedan drygt fem år. Hur fan hände det här?!
För nästan exakt tio år sedan, någon gång runt skolstarten 2006 så blev jag vegetarian. Jag har berättat storyn förr, men i kortform så kan man säga att jag var en överviktig och ganska lat 19åring som just tagit studenten och inte riktigt visste vad han skulle ta sig för. Jag visste dock att jag var trött på att vara tjock och lat, så jag gav mig själv en utmaning. Om jag kunde vara vegetarian i ett halvår, så skulle jag fan nog kunna klara av vad som helst. För jag var verkligen inte en vegetarian då. Min övervikt var stabilt byggd på Burger King Whoppers, flintastekar och pepperonipizzor.
Ett år senare hade jag gått ner nästan femton kilo och var helsåld. I have not looked back since.
Vintern 2011 hade jag ganska tråkigt på jobbet vilket hade gett mig gott om tid att börja utveckla vad som vid det laget börjat segla upp som en ganska seriös hobby. Att laga mat.
Mamma gav mig ett ultimatum där hösten 2006. Visst, bli vegetarian du, men du får allt laga dig egen mat. Och absolut, i ett par år var jag ganska nöjd med att laga quornfärssås och sweet chili wokad tofu med frysgrönsaker. Men det håller ju inte så länge. Jag insåg snart att om jag någonsin skulle få äta något mer spännande igen så skulle jag antagligen behöva laga det själv.
2 januari 2011 föddes Jävligt Gott i ett försök att lära mig laga mer och bättre vegokäk. Och det har ju uppenbarligen gått ganska bra, om jag nu får vara den som är den. För förra veckan sa jag upp mig från mitt day time job för att bli jobba med vegetarisk mat på heltid.logo-original-smuts
Det. Är. Helt. Sjukt. Läskigt. Och. Häftigt!
Vad jag ska göra med all den här friheten och tiden? Jag vet inte riktigt.
Det jag dock vet är att det kanske kommer bli ett par fler sponsrade inlägg och olika samarbeten här och var. Bland annat ska jag (mer stora nyheter på en gång här!) haka på Oumph! till Hong Kong och Singapore NÄSTA VECKA och spana in nya vegotrender!!!! (Mer om det snart).
Men framförallt lovar jag er, fantastiska, älskade läsare att leverera en fett mycket mer genomarbetad, mer frekvent och mycket ambitiösare upplevelse. Jag vill hjälpa fler att välja vego, och ha jävligt kul på kuppen. Jävligt Gott är här för att stanna, och vegovågen har bara börjat ta fart.
Nu kör vi!
gustav-800px

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Relaterade taggar:Artiklar

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
23 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
23
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!