Hej!
Idag så borde Mersmak nummer 5 med tema Grillsommar dimpa ner i 1,5 miljon Svenska COOP-kunders brevlådor och lilla jag och min mat är omslagsmodeller! Hur kul som helst! 😀 Det är nog faktiskt första gången jag är på omslaget av en tidning tror jag… 😛 Även om det ju kanske inte direkt är jag men ändå. Det är min koreanska BBQ tofu! Och det är fanimig i stort sig lika bra.
Jag bjuder på fem supergoda och enkla grillrecept som funkar för alla oavsett om ni är vana kockar eller glada amatörer, oavsett om ni är köttsaknande veganer som jag eller om ni är flexitarianer eller grönsaksveganer som vill ha något nytt och fräscht ;). Och ärligt talat – hur snygga bilder blev det inte! Väldigt roligt att få jobba med fantastiskt begåvade Lena Söderström som stylist och Wolfgang Kleinschmidt som fotograf!
De flesta recepten har jag skrivit om här på bloggen tidigare också, bönburgarna är en klassiker som ni hittar här, den grillade potatisen hittar ni här, spetskålen hittar ni här – men då i en lite äldre lakto-ovo-vegetarisk version och korvspetten hittar ni här.
Den koreanska BBQ Tofun är dock en specialare för Mersmak, så den får ni antingen zooma in på bilden här nedanför eller försöka lägga vantarna på ett eget ex av tidningen för att laga… Men, om ni inte pallar så kan jag teasa om att jag lagade och filmade ett väldigt liknande recept igår som snart kommer upp här på bloggen!
För den uppmärksamme kan ni dessutom se att vi teasar för två av sommarens gigantiska nyheter i ”Om Gustav” rutan nere i hörnet på första sidan! Hur stort är inte det!? Mer om Almedalen INOM KORT!!