fbpx

Jävligt Gott möter… Glenn Hysen! Och bjuder på vegansk fish and chips


Hej!
Idag kan jag glatt och otroligt stolt presentera första avsnittet av Jävligt Gotts (dvs mitt!) nya veganska matlagningsprogram – ”Jävligt Gott möter…”! Programmet är en stor satsning som jag gör på att ta Jävligt Gott till nästa steg och göra det som jag tror att vi allesammans tänkt på, men kanske väntat på att någon annan skulle ta tag i – ge Sverige det där jävligt schysst veganska matlagningsprogram som vi alla väntat på!
Idag är över 10 % av Sveriges befolkning veganer eller vegetarianer. Det är en av de snabbast växande mattrenderna i landet och i matbutikerna växer vegosortimentet explosionsartat. Trots det har utbudet av vegetariska och veganska TV program varit väldigt skralt och smalt. Fram tills idag!

Ett program medskapat av sina tittare!

Programmet produceras av mig i samarbete med mina Patreons; privata sponsorer som gör programmet möjligt genom att gå in med en mindre summa varje månad, som bland annat ger dem tillgång till ett onlineforum där innehållet i programmet planeras, men som också får möjlighet att själva också vara gäster tillsammans med programmets aningen mer namnkunniga gäster. På sikt kommer vi att ta in företagssponsorer för att kunna producera serien också, men bara så länge det inte kompromissar med innehållet och kvalitén.

Grymma gäster och jävligt god mat!

I Jävligt Gott Möter träffar jag ett gäng kända och okända människor för att laga, äta och prata om jävligt god veganmat tillsammans. Tanken är att skapa ett program som kombinerar det bästa från sociala mediers avslappnade stämning och närhet till tittaren med TV programmets kvalité och ambition.
I varje avsnitt kommer en känd gäst och en eller två av bloggens Patreons att tillsammans med mig att laga en ny vegansk tolkning av någon klassisk kötträtt och leta efter svaret på den eviga frågan – kan vegansk mat vara Jävligt Gott?! Jävligt Gotts kännetecken har varit att hitta sätt att göra de rätter som köttätare älskar tillgängliga även för veganer. Och det kommer tillsammans med ett stort mått av humor och matglädje att vara fokus även i det nya matlagningsprogrammet.
Av just den här anledningen så kommer gästerna ofta vara allt annat än veganer och frälsta grönsaksätare. I första avsnittet som vi släpper idag och som ni kan se här ovanför, kommer den före detta fotbollstjärnan och nu mera folkkära, men väldigt vegoskeptiska kändisen Glenn Hysén på besök och bjuds på vegansk fish and chips. Går det att sälja in panerad tofu till en äkta göteborgare, och hur var det där egentligen med veganmat, träning och att få i sig allt man behöver?
Glenn var en fantastiskt härlig person att hänga med och ha med i avsnittet. Vad han tyckte om maten kan ni se här ovanför!

När, hur och var?!

Ett nytt avsnitt av programmet kommer att släppas varje söndag klockan 19.30 på Jävligt gotts Youtubekanal med start 4 februari!
Om du vill bli en av Jävligt Gotts Patreons och både vara med och stötta programmet finansiellt, att vara med och utforma innehåller och få möjlighet att själv vara gäst i programmet, läs mer här på Patreon.com/Javligtgott

Avsnitt 1 – Jävligt Gott möter Glenn Hysen och lagar vegansk Fish and Chips

Glenn var en fantastiskt härlig gäst att ha med i det första programmet. Han bjöd väldigt mycket på sig själv och var nyfiken. Han ska verkligen ha credd för att han dels ställde upp i första taget och sedan var så villig att försöka sig på något nytt och okänt.
Hela anledningen till att vi lyckades få med Glenn Hysén som gäst i det första avsnittet var för att han skrev en krönika i GT i december där han gjorde en lång utläggning om hur svårt det var att förstå det här med veganmat. Inte kan det väl vara nyttigt att utesluta en så stor del av kostcirkeln?! Hur ska man få i sig allt man behöver då?
Jag var inte sen att utnyttja chansen till lite rolig PR och skrev en kommentar på min facebook där jag bjöd in Glenn att komma och laga mat med oss i programmet. Jag trodde väl inte riktigt att det skulle bli av, men dagen efter fick jag ett mail av en av nyhetsredaktörerna från GT som undrade om jag var seriös med min inbjudan, för som han sa ”Glenn brukar tycka att sådant här är kul”!
Jag svarade att självklart var jag seriös, jag fick Glenns telefonnummer och en dag senare var det hela bokat och klart!
Resultatet kan ni se själva, och om ni blir sugna på att precis som Glenn laga er egna vegansk fish n chips så har ni receptet här nedanför. Jag tog ursprungligen fram det i samarbete med Bråvalla Festivalen förra året, men det förtjänar verkligen lite mer uppmärksamhet! Det är jävligt gott 😉

Gör så här:

Tofu:

  • Börja med att blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten. Spara lite mjöl till friteringen.
  • Pressa limejuicen i ett glas. Rör ner ölen och limejuicen försiktigt i mjölblandningen och tillsätt salt och peppar. Låt stå i 30 minuter innan fritering.
  • Skiva tofun i ca 1 cm tjocka skivor och torka bort onödig fukt med hushållspapper.
  • Vänd tofun först i mjöl, och täck dem sedan med rikligt med frityrsmet innan du släpper ner dem direkt i en stekpanna med ca 2 cm frityrolja.
  • Fritera på medelvärme i omgångar och vänd osten vid behov. När frityrsmeten blivit gyllenbrun är osten klar.

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required


<div ”>DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

med Glen Hysén!
Relaterade taggar:Intervjuer, Media, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
10 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!