fbpx

Jävligt Gott på Bråvalla 2017


*I samarbete med Bråvallafestivalen*
Hej!
Onsdag till lördag förra veckan gick äntligen Bråvallafestivalen av stapeln, och jag och mitt team med hjältar var där! Som ni kanske vet om ni följt bloggen här under våren och försommaren har jag haft ett långt samarbete med Bråvallafestivalen i ett par månader där jag hjälpt dem att visa upp framtiden för vegetariskt festivalkäk genom att ta fram ett gäng olika veganska streetfoodrätter.
Projektet avslutades i fredags med att jag och mitt gäng tog vårt pick och pack samt 20 kilo vegankebab och intog Bråvallas VIP-område och hade ett rejält avsmakningsevent där vi bjöd på en massa gott käk och trevlig stämning. Det hela gick superbra! Det enda tråkiga var att vi inte hade med oss tre gånger mer mat, för den gick åt väldans snabbt.

Incheckning på g!

Men, för lite bakgrund till det hela! I vintras hörde Bråvallas matansvariga av sig och ville snacka lite. De hade, precis som typ varenda annan musikfestival i vårt avlånga land insett att det här med vegetariskt är något att ta på allvar och att det krävs en plan. Vi snackade lite och insåg ganska snabbt att vi hade en gemensam ambition om att försöka få köttätare att äta mer vegetariskt, inte bara göra festivalen roligare för veganer. Och för att göra det så var vi tvungna att få deras olika matåterförsäljare att up their game, och vi ville så klart gärna bägge att detta skulle synas så mycket och så bra som möjligt. Efter lite dividerande landade det hela i att jag tog fram 8 festivalmatsrecept som Bråvalla skickade ut till sina matförsäljare under våren, och som resulterade i att ett helt gäng av dem sedan också serverades under själva festivalen (!) samt att jag fick arrangera ett eget event på plats för att visa upp MIN EGEN version av maten.
Jag hade sjukt gärna satt upp en egen restaurang på området, men som ni kanske ändå har någorlunda koll på vid det här laget så är jag fortfarande bara en enda matbloggare med begränsade resurser. Att starta en restaurang – även om det bara var för några dagar, kändes lite övermäktigt just nu. Nästa år förhoppningsvis! (ja, om det nu blir någon ny Bråvallafestival =/, men det är en annan historia…).

På plats! Hej @bravallafestival! Vad får jag inte missa? #bråvalla #bråvallafestival #jävligtgodbbq #jävligtgott

Ett inlägg delat av Gustav Johansson (@javligtgott)


Jag, mitt eventteam, samt mitt lilla dokumentärfilmsteam anlände på torsdagen för att vara säkra på att vara ute i god tid. Allt på plats var megauppstyrkt (inklusive en jättelik 4×2 meter stor back drop med min logo på som stod i VIP-en hela festivalen. Mäktigt värre!) så vi hade gott om tid på oss att gå runt och testa en del av den vegetariska maten på festivalen. Frågan var – hade matåterförsäljarna verkligen lyckats leverera bättre vegokäk i år, eller hade allt vårt arbete varit in vain?

😁✌🏽👊🏽 #jävligtgott ❤ @bravallafestival

Ett inlägg delat av Gustav Johansson (@javligtgott)


Ni kommer få se en helt sjukt rolig video av när vi testade all mat om bara någon vecka, men jag kan meddela att vi stötte på både högt och lågt. Av mina recept så fanns både fooled pork, Texas chili, Oumph Ribs, vegoburgare (även om de använde Quorns färdiga biffar) och Oumphkebab på området. Jag testade alla förutom chilin, som såldes inne på ett av campingområdena. Fooled porken och ribsen var helt jävla awesome (ribsen var saftiga och heta, riktigt bra gjort!) och burgaren var grym. Men tyvärr måste jag säga att den vegokebab som serverades var bland det sorgligaste jag någonsin varit med om. De hade i stort sett bara tagit den naturella Oumph The Chunk, kokat den (utan några kryddor what so ever) och sedan slängt upp på en liten tallrik med pommes och odressad sallad (som de kallade lyxsallad på menyn :P). Till det serverades färdigköpt ”röd” och ”vit” kebabsås! Haha! Ett riktigt mardrömsexempel!

Okryddad och kokt oumph – aka vegokebab….

Fooled Pork med kimchi och Pulled Vegme

Det visar dock hur stor skillnad det är på ambitionsnivån hos olika återförsäljare på ett sånt här ställe. Vissa, framförallt food trucksen och de som var mer nischade på sina respektive rätter var otroligt bra och hade verkligen tagit mina recept och gjort något eget och riktigt gott av dem. Andra, som uppenbarligen mer var intresserade av att tjäna pengar på att sälja mängder av skräpmat till bakfulla och fulla ungdomar hade väl mest bara läst rubriken och sedan gjort minsta möjliga. Men that’s life!

Tack alla som kom förbi igår och smakade på vår Vegankebab! Flera har hört av sig å frågat varför vi bara stod på VIP-en igår. Förstår och uppskattar att fler ville smaka, men tyvärr var det det enda möjliga då allting annat skulle inneburit ett ENORMT mycket större projekt – jag är trots allt ännu bara en Matbloggare å inte en storkrögare! Men kanske nästa år! 😘✌🏽 Det finns fortfarande fett mkt gott vegokäk på @bravallafestival hos de vanliga återförsäljarna. Gå till de köttigaste stånden och kolla vad de har! Jag har hittat både Texas chili, fooled pork, vegoribs och riktigt goda burgare på flera ställen! 💥👊🏽💥 Nu drar jag hem, nästa vecka släpps webbkursen där du själv kan lära dig laga alla rätterna själv hemma på grillen✌🏽😘 Rock on! #jävligtgott #bråvalla2017 #bråvalla #jävligtgodbbq #kebab #vegan #vegankebab

Ett inlägg delat av Gustav Johansson (@javligtgott)


Det roliga med det var dock att det var just vegankebab som jag själv hade valt att servera på mitt avsmakningsevent. Själv hade jag dock kryddat upp den rejält efter det här receptet och serverade den självklart med hemmagjord röd sås, kryddad med Tabasco och vit sås gjord på ohemula mängder vitlök och Oatly Ifraiche.
Allt som allt skulle jag förklara det hela varandes en redig framgång!

[hr]

[hr]

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredDELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Artiklar, Event

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
5 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!