fbpx

Jävligt Gott på Gastro Nord 2018


Hej!
Nästa vecka gör Jävligt Gott och GastroNord, Sveriges största och viktigaste restaurangmässa stor gemensam sak i att lyfta fram vegansk mat i ett stort samarbete! Jävligt Gott står för den veganska delen av menyn på mässrestaurangen under mässan 24-27/4, sätter upp fyra egna punkter på föreläsningsscenen Chefs Talk och håller dagliga workshops i vegansk matlagning.
Just nu förbereder kockarna på Stockholmsmässan en meny a la Jävligt Gott! På GastroNord 2018 kommer det finnas en street food-restaurang i en uppbyggd miljö som liknar Kungsträdgården med en vegansk meny. Här har vi satt ihop en Sthlm Street Food-meny, där jag ansvarar för den veganska delen. Jag kommer att utgå från de klassiska street food-rätterna som pulled pork-mackor, palak paneer och hamburgare, fast i ny vegansk tappning. Alla rätter säljs i hel och halvportion, så besökarna kan testa flera olika rätter.

Utöver detta kommer Jävligt Gott hålla flera seminarier och matlagningskurser. Varje dag hålls en matlagningskurs i vegansk matlagning samt ett föredrag på TEDx Chef´s Talk-scenen. Varje dag på mässan har ett speciellt tema som jag kommer att spegla i de olika föredragen; det offentliga kökets utmaningar, innovation, hållbarhet och branschens framtid.

– Chef´s Talk kommer vara en TEDx-inspirerad scen där branschens främsta talespersoner diskuterar högaktuella frågor. Gustav ”Jävligt Gott” Johansson är vegobloggaren som både ifrågasätter och utbildar branschen med veganska förtecken.  – Victor Ackerheim, projektledare för GastroNord

Kom och lyssna på våra seminarier: Klicka här och skriv in kod: GN18009 för fribiljett!


Program Gustav Johansson, Jävligt Gott

Workshopsen kräver föranmälan. Maila till gastronord@stockholmsmassan.se
Här kan ni läsa mer om alla punkterna och det övriga programmet på mässan: Gastro Nords program.

Tisdag:

Workshop: Substitut för att på ett enkelt sätt göra veganska varianter av klassiker
24 april 11:00 – 11:45, plats: Taste Lab Electrolux – A09:50
Panelsamtal: Vego i skolan. Vilka är fördelarna?
24 april 15:00 – 15:30, plats: Chefs´ Talk – A04:13

Onsdag:

Workshop: Tofu – fantastisk råvara med rätt användning
25 april 14:00 – 14:45, plats: Taste Lab Electrolux – A09:50
Föreläsning: Nya veganska substitut från Norden
25 april 15:45 – 16:15, plats: Chefs´ Talk – A04:13

Torsdag

Föredrag: Hållbar mat – vad är det egentligen och varför är det så komplicerat?
26 april 13:30 – 14:00, plats: Chefs´ Talk – A04:13
Workshop: Laga veganskt – vilka substitut finns och hur tillagar jag dem?
26 april 15:30 – 16:15, plats: Taste Lab Electrolux – A09:50

Fredag

Föredrag: Miljö- och vegoförespråkare vs. Kött- och mjölkindustrin. Fler gemensamma intressen än vi kanske tror?
27 april 12:45 – 13:15, plats: Chefs´ Talk – A04:13
Workshop: Laga veganskt – vilka substitut finns och hur tillagar jag dem?
27 april 14:00 – 14:45, plats: Taste Lab Electrolux – A09:50

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Event, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!