fbpx

Jävligt Gott på Göteborgskalaset 2018!

Lär dig de senaste teknikerna och möt nya veganska råvaror! Häng med på livematlagning med Gustav Johansson från Jävligt Gott under Göteborgs Kulturkalas på fredag och lördag.

– Mat är kultur! År efter år uttrycker Kulturkalasets besökare att deras matupplevelser är fantastiska. Det är vi stolta över! Vi ska vara i framkant när det gäller hållbarhet och tittar extra noga på hur bra man tar hänsyn till miljön när vi väljer vilka som får synas på Kulturkalaset. Därför är vi extra glada att kunna ha med Jävligt Gott på Green Corners scen.

Filip Eklund, ansvarig för miljö, mat & marknad på Göteborgs Kulturkalas berättar

Det är sjukt kul att kunna besöka Göteborgskalaset och deras Green Corner under helgen! Jag kommer att stå i fyra timmar både under fredagen och lördagen på Göteborgskalaset och laga jävligt god vegansk mat och prata om hållbar mat och visa olika veganska matlagningstekniker. Kom gärna förbi och säg hej!

Program på scen Green Corner, Bältesspännarparken på fredag och lördag:

Fredag, 14:00-16:00 Workshop: Vegomaten – räddningen för de svenska bönderna:
Vi lagar vegansk mat med lokala svenska råvaror odlade av svenska bönder som kan vara ett torktåligare, klimatvänligare och konkurrenskraftigare alternativ till kött och mjölk. Svensk bönchili, viltgryta och grillad tempeh. https://goteborgskulturkalas.se/program/6869

Fredag: 17:00-19.00 Workshop: Laga hållbarare mat
Vad är det egentligen och är det verkligen så komplicerat? Vi tittar på hur du kan göra din vardagsmatlagning betydligt hållbarare genom minskat matsvinn och enkla goda vegorecept: Paella på rester, grönsakswok och soppa. https://goteborgskulturkalas.se/program/6864

Lördag 15:00-17:00 Workshop: Lyckas med vegansk matlagning!
Grymma ägg- och mejerisubstitut som kommer förändra din matlagning. Så gör du perfekta pannkakor, gräddig pasta, äggröra och majonnäs – utan ägg eller mjölk. https://goteborgskulturkalas.se/program/6856
Lördag 18:00-20.00 Workshop: Lyckas med tofu!
Så kan du använda tofu i västerländska favoriträtter som fisk- och äggrätter, lyckas med de asiatiska rätterna och laga amerikansk BBQ. https://goteborgskulturkalas.se/program/6859

 

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredDELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Artiklar, Event

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!