fbpx

Jävligt Gott tar över Almedalsveckan! Restaurang + Seminarium om vego i skolan


Hej vänner!
Jag har MASSIVA nyheter! Det är nu det börjar på riktigt. Idag slutar Jävligt Gott ”bara” vara en matblogg och tar steget mot någonting mycket större.
Idag kan jag nämligen väldigt stolt och glad presentera att Jävligt Gott dels startar vår egen eventverksamhet med bomber och brak genom att sätta upp en fem dagars pop up restaurang under Almedalsveckan. Vi kommer servera jävligt god grillad vegomat och garanterat bli Almedalens största hållbarhets och matsnackis i sommar!
Vi kommer också att lansera en mycket stor satsning på vegomat i skolan, som presenteras i Almedalen på ett seminarium som vi själva arrangerar med en panel bestående av bland annat den hållbara matinkubatorn Matlust från Södertälje kommun, Sveriges största friskolekoncern Academedia och restauranggrossisten Martin & Servera!

Pop  Up Restaurangen

I samarbete med Magasinet Syre som flera år på raken satt upp en egen mötesplats under Almedalsveckan, Syregården, på innergården på Södra Kyrkogatan 6 i innanför murarna i Visby, sätter Jävligt Gott upp en fem dagars pop up grillrestaurang där vi kommer servera den grymma grillmat som vi tidigare serverat på Grill & BBQ SM i Liseberg, på Bråvallafestivalen 2017 och skrivit om både här på bloggen och i min kokbok Jävligt God BBQ.
Vi kommer bjuda på hamburgare, chiligrytor, grillspett, grymma snacks och tillbehör samt servera öl och vin hela veckan och dess utom kommer vi ha en unik ”dagens rätt” varje dag som bara kommer finnas i en begränsad upplaga varje dag. När den tar slut så är den slut!
Restaurangen öppnar på söndagen, 1 juli och stänger på torsdag kväll den 5 juli. Vi har öppet från 10 till 22 och bjuder på god mat, dricka och fantastiskt härligt häng dagarna igenom. Om du är på plats så måste du komma förbi och och säga hej!

Catering under veckan!

Vi kommer dessutom att catera alla de större evenst som genomförs på Syregården under veckan, bland annat Djurens Rätts, Svenska Fred med vänners och F!:s stora mingel, och kan även ta andra uppdrag på förhandsbeställning söndag-torsdag.
[box type=”info”]Så om ditt företag eller din organisation är på plats under Almedalsveckan och vill ha jävligt god vegomat serverad på ert event – skicka ett mail till annette@javligtgott.se så löser vi det![/box]

Jävligt gotts övriga schema i Almedalen

Under veckan kommer vi förutom att driva restaurangen också driva en massa vegoopinion genom både ett eget seminarium, träffpunkter med olika teman varje dag samt genom att besöka och försöka delta i andras seminarium.
[box type=”info”]Om ni vill boka Gustav till ett event, seminarium eller arrangemang som har med vegomat eller närliggande frågor att göra under veckan så skicka ett mail till annette@javligtgott.se![/box]

Seminarium: Vego i Skolan – Vilka är fördelarna? Möt politiker, kockar och influencers som driver frågan.

Event-ID: 52334 Måndag 2/7  – Seminarium kl 16:00 – 16:5
Fler skolor får önskemål om att servera mer veganskt. Det kan vara klimatmål som ska uppnås eller elever som väljer växtbaserad kost av etiska skäl. Men tänk om vi kan göra billigare och bättre skolmat med mer vego på menyn?
Panelsamtal med politiker, kockar och influencers som driver frågan om mer vegomat i skolan. Sverige har ett av de bästa skolmatssystem i världen. Vi ger våra barn bra lagad och kostnadsfri skolmat, varje skoldag i tolv år. Ofta får de också frukost och mellis på skolan. Men det betyder inte att den svenska skolmaten inte kan bli bättre, eller att det inte finns utmaningar med hur vi som land konsumerar och producerar vår mat idag som kommunerna kan bidra till att förbättra. En ökad andel växtbaserad mat i skolorna skulle kunna vara lösningen på hur vi tar den svenska skolmaten och höjer den till högre höjder. En viktig folkhälsoinsats, ett sätt att minska arbetsbelastningen på personalen, ett bra sätt att minska kommunens klimatpåverkan och samtidigt spara pengar på maten.
Moderator: Gustav Johansson, Jävligt Gott
Medverkande:

 • Sara Jervfors; Kostchef Södertälje kommun och projektchef för Matlust
 • Stefan Calrell; försäljningsdirektör offentlig marknad, Martin & Servera Restauranghandel,
 • Richard Lundberg; Måltidsansvarig Academedia,
 • fler namn tillkommer!

Träffpunkter

Varje dag som vi har restaurangen på plats bjuder vi även brett in till ”Träffpunkter” – det vill säga helt enkelt till att komma och hänga och snacka olika sakfrågor med oss och med andra som är intresserade av ämnet under dagen. Vi hoppas på att kunna facilitera och styra upp lite spontana häng och möten på respektive tema under veckan. Skulle ni vilja prata om något särskilt tema med oss eller med andra på plats? Hör av dig innan så löser vi det!
Huvudbudskap under Almedalen : Kom till Syregården – möt team Jävligt Gott som tipsar om hur du veganiserar din favoriträtt

 • Hur skapar vi en hållbar matkultur?
  Event-ID: 52149, Söndag 1/7 10.00 – 17.00
 • Specialkost en dyr rättighet? Eller kan vi göra billigare och bättre skolmat med mer vego på menyn?
  Event-ID: 52332, Måndag 2/7 10.00 – 17.00
 • Kan bönder och veganer mötas och hitta gemensamma intressen?
  Event-ID: 52344, Tisdag 3/7  10.00 – 17.00
 • Träning och vegomat – hur funkar det? Kom och träffa proffsen som vet!
  Event-ID: 52349, Onsdag 4/7 10.00 – 17.00
 • Vegoboomen – här för att stanna eller hur ser framtiden ut?
  EventID: 52354, Torsdag 5/7 10.00 – 17.00

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Event, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
3 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!