fbpx

Jävligt Gotts Nyårskrönika 2015

halvåtta6
Hej vänner!
Först – om ni letar nyårsrecept – de hittar ni här!
Så går ännu ett år mot sitt slut (för att öppna med en klyscha). 2015 alltså. När jag var liten kändes 2015 som jävligt mycket framtiden. Så mycket framtiden så att det var en självklarhet att vi nog mycket väl skulle kunna ha svävande skateboards (vilket vi har!) eller klä oss i konstiga fula kläder (vilket inte riktigt stämmer – flanell och jeans ftw).
Oavsett vad 2015 må ha varit för mitt 8-åriga jag så har det varit en hel del för mitt 28-åriga jag. Jävligt Gott, en blogg och en idé som föddes en sen decemberkväll 2010 har gått ifrån att bara vara en rolig grej och ett sätt för mig att bli bättre på att laga mat till att bli en av Sveriges största vegobloggar med över 50 000 unika besökare i månaden (hej på er!). Riktigt hur det gick till vette fan, jag nyper mig konstant för att se om det är på riktigt. Men det känns som en kombination mellan en rejäl stor dos tur och timing med den här jättevågen kring vegetarisk mat, att ingen annan riktigt gör bara helt vanlig mat – fast jävligt gott, och lite skills med sökmotoroptimeringen.
Men, bara för att vara den som är den så skulle jag vilja göra en kort liten krönika över vad jag ser som de 5 största ögonblicken i Jävligt Gotts 2015. Sofia Von Porat från tidningen VEGMAT har gjort en sammanställning över vad som hänt i vegovärlden 2015 om ni vill ha något lite mindre egofixerat! 😉
IMG_7393 (800x600)
5. Jävligt Gott blev expert på lite allt möjligt
Calle Godani från Mitt i tidningarna var på besök i somras och snackade vegogrillning i ett reportage som gick ut till nästan en miljon stockholmare. Det var kul!
Och Matmagasinet Vegourmet (ett väldigt snyggt sådant om jag så får säga) hade en stor burgarspecial i sitt augustinummer där de lyfte fram den fantastiska vegoburgaren i alla dess former. Jävligt Gott och min jakt på #sthlmsbestvegoburger samt Jävligt God Husman fick sig ett helt uppslag.
halvåtta3
4. Jävligt Gott var med på TV
Jag vet inte riktigt om det här är så mycket att fira, för jag kom ju faktiskt SIST (hade jag vetat att ingen av de andra var vegetarianer så hade jag kanske lagat något annat..), men ändå. Jag var med som en av 4 deltagare på Halv Åtta Hos Migs vegospecial i våras och lagade vegetariska köttbullar med gräddsås. En väldigt lustig upplevelse.
IMG_9883
3. Jävligt Gott slår rekord
Ni har blivit ohemult många fantastiska människor som tittat in här på bloggen under 2015 och letat inspiration! Den sista månaden här på 2015 har slagit alla rekord, och innan den ens är slut så har över 70 000 pers varit på besök. Jag har dessutom hamnat högst upp på MyTastes matbloggstopp för ett par dagar!
DSC_0118
2. Jävligt Gott blir med bok – igen!
I samband med Halv Åtta Hos Mig så släppte jag och Owl Streets vår andra vegetariska kokbok – Jävligt God Husman. Jag är sjukt tacksam över att ha fått möjligheten att jobba med de killarna. De är verkligen guld!
beyonce-7-11-outfits
1. Queen Bee och Zara Larsson joinar the light side
Det känns ändå ganska bra att årets största vegohändelse i Jävligt Gotts liv inte har med Jävligt Gott att göra. Mitt ego började bli osunt stort här. För vad kan egentligen bli större än att popkulturens två drottningar tar ställning för djuren och mot mörkret? :*

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!