fbpx

Jävligt Gotts nyårskrönika 2022

Hej vänner!

Vilket år det har varit. Verkligen.

Det här har varit det sjätte året jag arbetat heltid med Jävligt Gott och på dessa år så har otroligt mycket hunnit förändras. Både för mig personligen, för Jävligt Gott och för vegomatsbranschen i stort. Det är helt galet när jag tänker tillbaks på det.

För sex år sedan hade jag aldrig drivit ett företag, jag hade verkligen ingen koll på vad jag gjorde, men hoppades på det bästa och körde på. Jag hade turen att ha ett stort gäng människor runt omkring mig som hjälpte till med alltid från tips, rådgivning och ekonomihantering, samt alla er där ute som följt mig genom åren och peppar och stöttat. Nyfiket, intresserat och engagerat lagat recepten, gett feedback och uppmuntran.

Utan alla er skulle Jävligt Gott inte existera. Ingen nämnd och ingen glömd.

Utan er skulle mitt liv se helt annorlunda ut, och jag skulle aldrig fått möjligheten att vara med på den här fantastiska resan mot att försöka få fler människor att upptäcka hur gott det kan vara att äta hållbart.

Samtidigt är det svindlande att se hur mycket som har förändrats i världen kring utbudet av vegomat under de här åren.

Jag själv tog steget från att ha varit lakto ovo vegetarian i 12,5 år till att bli vegan den 1 januari 2018. Det är fem år nu, och jag har inte ångrat det en sekund. Men en stor och bidragande faktor till detta har varit den fantastiska utvecklingen av utbudet. Jag lyckades ta steget där och då eftersom att jag i grund och botten upplevde att det hade blivit så enkelt.

Med kikärtsspadet kunde jag äntligen laga pappas pannkakor så som jag mindes dem, fast utan ägg. Med havregrädden kunde jag gräddstuva mina köttbullar och med den formbara färsen kunde jag ge dem en grym textur. Med vegokyckling som oumph, like meat och hälsans köks filébitar kunde jag göra kycklingpastor och grytor och med vegansk majonnäs kunde jag göra dressingar och såser.

Steg för steg blir det lättare att äta hållbarare, och jag ser det som mitt jobb att hjälpa så många som möjligt att upptäcka detta.

Att under det här året få vara med och starta upp och utveckla restaurangen ChouChou har varit ett fantstiskt sätt att göra just det. Att tillsammans med engagerade kockar och fantastisk servicepersonal få skapa en så bra växtbaserad upplevelse som möjligt där jag kan dela med mig av min egen insikt om hur gott det faktiskt kan vara med andra är höjden av lyx. Visst, det är enormt mycket arbete, men det är värt varenda sekund.

Lika så att få släppa mina egna produkter tillsammans med Anamma, ett par korvar och en burgare som jag verkligen själv älskar och är väldigt stolt över. Produkter som på riktigt gör att du slipper välja mellan att äta jävligt gott och att äta hållbart.

Just därför börjar vi 2023 med att göra ännu mer av detta. Under hela januari samlar jag ihop mina vänner, samarbetspartners och kollegor för att ge dig den bästa möjliga peppen och stödet jag kan ge för att genomföra veganuari – en utmaning att under en månads tid äta helt växtbaserat.

Du lovar ingenting annat än att ge det en chans. Jag lovar dig att det kommer att vara godare och lättare än vad du tror.

Tack alla för de här första sex åren. You’ve aint seen nothing yet!

/Gustav, Kungsholmen, 26 december 2022

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Artiklar, ChouChou, Krönikor, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!