Hej!
Det här hörrni! Det blev inte äckligt.
Det är dags för nästa månads månadsburgare på Bastard Burgers signerad moi! Den här gången är burgaren inspirerad av Italien, men faktiskt också av Borlänge. Och inte vilket Borlänge som helst utan av Jävligt Borlänge!
Jävligt Borlänge var den första månadsburgaren jag lagade för Bastar Burgers i januari, och sedan också februari 2018 (den fick stanna en månad pga jättepopulär). Den hade en biff gjord på formbar färs kryddad med rödbetor och rökt paprika, en soltorkad tomatkräm, umamimajonnäs och ölstekt lök. Tanken var att göra en burgare inspirerad av en BLT – Bacon, Lettuce, Tomato macka.
Jag har tänkt hela året att jag skulle göra en remake av den på något sätt under det här året då den var så populär, och till slut landade jag i denna version. Då vi använder Beyond Burgare på Bastard så har vi inte samma recept på biffen, men jag tog vara på den soltorkade tomatkrämen, den stekta löken och umamidressingen. Jag bytte ut salladen mot ruccola för lite mer pikant touch. För att göra om burgaren lite så valde jag att spinna vidare på idén med soltorkad tomat och stekt lök och dra det hela åt en mer italiensk version.
Jag bytte ut ölen i burgaren mot balsamicovinäger och kryddade upp umamidressingen med basilika och näringsjäst för att göra den till mer av en pestomajonnäs. I övrigt är det samma soltorkade tomatkräm och en skiva veganost. Allt som allt jävligt gott helt enkelt.
Burgaren finns på alla Bastard Burgers från och med i morgon 1 oktober 2019! Eller, med hjälp av det här receptet, i ditt eget kök från och med nu!