fbpx

Jävligt Italienskt

Oktobers veganska månadsburgare på Bastard Burgers

Hej!

Det här hörrni! Det blev inte äckligt.

Det är dags för nästa månads månadsburgare på Bastard Burgers signerad moi! Den här gången är burgaren inspirerad av Italien, men faktiskt också av Borlänge. Och inte vilket Borlänge som helst utan av Jävligt Borlänge!

Jävligt Borlänge var den första månadsburgaren jag lagade för Bastar Burgers i januari, och sedan också februari 2018 (den fick stanna en månad pga jättepopulär). Den hade en biff gjord på formbar färs kryddad med rödbetor och rökt paprika, en soltorkad tomatkräm, umamimajonnäs och ölstekt lök. Tanken var att göra en burgare inspirerad av en BLT – Bacon, Lettuce, Tomato macka.

Jävligt Borlänge

Jag har tänkt hela året att jag skulle göra en remake av den på något sätt under det här året då den var så populär, och till slut landade jag i denna version. Då vi använder Beyond Burgare på Bastard så har vi inte samma recept på biffen, men jag tog vara på den soltorkade tomatkrämen, den stekta löken och umamidressingen. Jag bytte ut salladen mot ruccola för lite mer pikant touch. För att göra om burgaren lite så valde jag att spinna vidare på idén med soltorkad tomat och stekt lök och dra det hela åt en mer italiensk version.

Jag bytte ut ölen i burgaren mot balsamicovinäger och kryddade upp umamidressingen med basilika och näringsjäst för att göra den till mer av en pestomajonnäs. I övrigt är det samma soltorkade tomatkräm och en skiva veganost. Allt som allt jävligt gott helt enkelt.

Burgaren finns på alla Bastard Burgers från och med i morgon 1 oktober 2019! Eller, med hjälp av det här receptet, i ditt eget kök från och med nu!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

hamburgare med basilikamajjo, soltorkad tomatkräm, ruccola och stekt lök
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!