fbpx

Jävligt Lökigt

Junis månadsburgare på Bastard

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Det känns ganska galet att kunna konstatera att detta är den 6:e månadsburgaren som jag skapar för Bastard Burgers det här året och att vi därmed är halvägs igenom! Jag börjar redan få separationsångest. Det är ett så jävla kul jobb det här alltså!

Tänk er – det är ju som att i stort sett ha en egen hamburgerrestaurang, en total lekstuga där jag kan testa massor av olika nya smaker och tekniker med hela Sverige som testpiloter! Kan fantisera fram de grymmaste jävla vegoburgare jag kan tänka mig och får servera dem till er. På riktigt!

Helt galet. Verkligen. Tack Bastard för att ni är så grymma och vill och vågar göra det här med mig!

Månadens burgare är en min tanke på en riktigt lyxig och mustig vegansk cheeseburgare. Jag använder samma metod för att få till en redigare ostupplevelse som jag gjorde på sparristarten här nyligen på bloggen, dvs blandar mixad veganost med havrefraiche och kryddor. Detta gör att osten smälter mycket bättre och man kan ha mycket mer av den på burgaren utan att det blir äckligt. Att man kan göra så här ska kocken Jonas Klässbo från Scandic ha 100 % credd för. Han använder en liknande teknik på den burgare som vann Scandics sommarburgartävling och som jag satt i juryn för. All kudos till en bra idé! Det är verkligen tricket för att få till en riktigt svullig vegansk ostburgare.

I övrigt har jag försökt att göra en så jävla maxad cheeseburgare jag bara kan. Tryffelmajo, ölstekt lök, rostad lök samt tabasco i ostkrämen ger riktigt mycket umami till burgaren och amerikansk senap, pickles, färsk lök och inlagd rödlök bryter av umamin och fettet från osten med rejält mycket syra. Och ja ni läste rätt. Det är hela fyra sorters lök på den här! Därav namnet – Jävligt Lökigt 😛 Jag ÄLSKAR lök på burgare, så det här är verkligen något av en svullofest från mitt håll 😛

Burgaren är väldigt lätt att göra hemma. Kolla på videon ovanför, eller läs receptet nedanför så ser ni hur man gör. Och så klart – pallra er iväg till Bastard Burgers där den finns att köpa på alla deras restauranger från och med idag 1 juni!

Från och med den maj finns ju nu också Beyond Burgarna att köpa i butik här i Sverige (spana in min video här där jag ger er alla tips ni behöver för att lyckas med dem!), så tillsammans med Korvbrödsbagarens nya Potato Buns (som jag råkar veta är väldigt lika de som används på Bastard Burgers) och Violifes Cheddarost (som vi använder på Bastard) kan du göra nästan identiska burgare hemma!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

hamburgare med picklad, färsk och rostad lök
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
4 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!