Det här är inte en vegetarisk kokbok. Det är en bok om jävligt god och grillad mat, som också råkar vara vegetarisk. Jävligt god BBQ är rediga burgare, långkokt chili i järngryta över glödande kol och rejäla tillbehör – utan kompromisser. Att grilla grönt är så mycket mer än bara grönsaker.
Vem har sagt att du inte vill käka klassiska, mustiga rätter bara för att du valt att äta i huvudsak växtbaserat?
Jävligt God BBQ släpptes 2016 som en del av ett större samarbete jag genomförde tillsammans med Oumph! och Quorn för att pusha för rejält, fantastiskt och köttfritt BBQ-käk. Sommaren igenom slog vi ett slag med Jävligt God BBQ i spetsen för att krossa köttnormen och visa att växtbaserad BBQ är way mycket mer än bara grönsaker.
Boken innehåller ett trettiotal recept varav de flesta är 100 % växtbaserade, eller innehåller enkla tips för hur de kan bli det.
Info
Släpptes: 1 juni 2016
Köp: Köp boken här, eller fysiskt i alla City Gross butiker!
Pris: 179 kr + frakt.
Format: 84 sidor, Fyrfärgstryck, Paperback
Boken innehåller precis som mina tidigare kokböcker Jävligt God Husman och Bloody Good Vegetarian BBQ mestadels handillustrerade recept signerade Niclas Boman (Owl Streets), men den här gången också ett flertal fantastiska fotografier av David Johansson, som även är redaktör för boken.
[hr]