fbpx

Jerk Tofu Tacos – Recept sex ifrån Grill & BBQ SM


Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*
Hej!
Idag ger jag er det sista av mina sex recept som jag lagade på Grill & BBQ SM på Liseberg i maj tillsammans med Ta Fram Det Bästa. Och det är ett riktigt smarrigt sådant!
Som jag tidigare berättat så var tanken att jag skulle skuggtävla på Grill & BBQ SM med mina veganska BBQ recept i alla deras sex kategorier: fisk, vegetariskt, kyckling, kamben, högrev och grisbog. Jag har skrivit om alla andra recept, ett i veckan från dess till nu (klicka på respektive namn ovan för recepten!) och här kommer nu det sista, som fick tävla i ”fisk” kategorin.
Det här är lite av en ny take på fish tacos. Jag tycker att tofu är ett grymt substitut för vit fisk, och framförallt när det marineras, paneras eller i någon sorts röra så blir effekten grym. Här har jag valt att istället för att göra det klassiska, att panera ”fisken”, i en fish taco så marinerar jag den i en BBQ sås kryddad med jerkkrydda. Resultatet blir en kryddigare och hetare version men minst lika god. Jerkkryddorna funkar grymt med en fruktig salsa och syrlig limedressing. Testa själva vettja!

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Recept från inlägget

Från Grill & BBQ SM 2017
Relaterade taggar:Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!