Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*
Hej!
Idag ger jag er det sista av mina sex recept som jag lagade på Grill & BBQ SM på Liseberg i maj tillsammans med Ta Fram Det Bästa. Och det är ett riktigt smarrigt sådant!
Som jag tidigare berättat så var tanken att jag skulle skuggtävla på Grill & BBQ SM med mina veganska BBQ recept i alla deras sex kategorier: fisk, vegetariskt, kyckling, kamben, högrev och grisbog. Jag har skrivit om alla andra recept, ett i veckan från dess till nu (klicka på respektive namn ovan för recepten!) och här kommer nu det sista, som fick tävla i ”fisk” kategorin.
Det här är lite av en ny take på fish tacos. Jag tycker att tofu är ett grymt substitut för vit fisk, och framförallt när det marineras, paneras eller i någon sorts röra så blir effekten grym. Här har jag valt att istället för att göra det klassiska, att panera ”fisken”, i en fish taco så marinerar jag den i en BBQ sås kryddad med jerkkrydda. Resultatet blir en kryddigare och hetare version men minst lika god. Jerkkryddorna funkar grymt med en fruktig salsa och syrlig limedressing. Testa själva vettja!